Næringsliv

Klokken tikker

Arabere vil ha 40 tonn kjetting fra Kjetting-Jan

Jan Vindenes - Foto: Nicolai Malmo

Jan Vindenes - Foto: Nicolai Malmo

Artikkel av: Stian Jacobsen
21. februar 2019 - 13.02

Sotra-selskapet Sotra Anchor & Chain har fått i oppdrag å ekspresslevere 40 tonn kjetting til Qatar. Ettersom tid er penger betyr det at 40 tonn skal stues om bord i et cargofly som tar kjettingen til den arabiske halvøya.

- Tid er en kritisk faktor, derfor hyrer vi inn fly til å få transportert kjettingene. Vi er den eneste leverandøren i verden som kan levere såkalt R5-kjetting på dia 90 mm, som er en klassifikasjon på den sterkeste kvaliteten i markedet, og i dette tilfellet vil sjøtransport ikke dekke kundens krav til leveringstid, sier kjetting-gründer Jan Vindenes i Sotra Anchor & Chain i en melding.

Han understreker at det koster atskillig mer å bruke fly enn båt.

Konsernet Saipem, som arbeider for oppdragsgiveren Nexans på Barzan-prosjektet i Qatar, betrakter enhver forsinkelse som kritisk. Barzan er et gasskraftverk i Qatar.

- Generelt opplever kundene at produksjonsstans er mer kostbart enn utgiftene til rask og effektiv transport. Selv om det ikke er uttalt i denne ordren, ligger det implisitt at stans i produksjonen er å betrakte som en uønsket hendelse, sier Vindenes.