Næringsliv

Bank: Tysk økonomi på vei ned

Det er flere indikatorer som tilsier at Tysklands økonomi er på vei ned.

Artikkel av: NTB
6. februar 2019 - 06.08

Det er en fare for at Tysklands økonomi er inne en lavkonjunktur når statistikkbyrået i landet kommer med fjorårets siste kvartalstall, ifølge Deutsche Bank.

Banken sier i en uttalelse at det er flere indikatorer som tilsier at Tysklands økonomi er på vei ned. Økonomisk politisk usikkerhet i verden pekes på som en av årsakene.

Deutsche Bank landet formelt vil være inne i en resesjon når Tysklands statistikkbyrå til uken publiserer tallene for landets brutto nasjonalprodukt (BNP) fra fjerde kvartal neste uke. Resesjon er en økonomenes betegnelse på en periode der BNP faller i to eller flere kvartaler på rad.

Europas største økonomi gikk ned 0,2 prosent i tredje kvartal 2018. Den gangen ble problemer i den viktige bilindustrien trukket fram som årsaken til nedgangen.

Deutsche Bank tror nedgangen vil være lik også i første kvartal 2019. De peker på brexit og bekymringen rundt veksten i Kina.

Forrige uke reduserte den tyske regjeringen sin vekstprognose for BNP fra 1,8 prosent til 1 prosent på grunn av brexit og den siste utviklingen i handelskrigen mellom USA og Kina.

(©NTB)