Næringsliv

Bombetrussel mot Norwegian-fly på vei til Nice

Et Norwegian-fly på vei fra Stockholm til Nice har returnert til Arlanda-flyplassen etter at det ble ringt inn en bombetrussel, angivelig fra Oslo.

Et av Norwegians Dreamliner-fly lander på Gardermoen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix.

Et av Norwegians Dreamliner-fly lander på Gardermoen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix.

Artikkel av: NTB
7. februar 2019 - 12.13

Flyet står nå på flyplassen og politi- og ambulansepersonell er på plass. Sveriges nasjonale innsatsstyrke er ifølge Aftonbladet også på vei til flyplassen.

Ifølge avisen mottok den svenske Sjö- och flygräddningscentralen trusselen klokka 10.39 torsdag, 30 minutter etter avgang. Trusselen ble angivelig innringt fra Oslo.

– Vi kan bekrefte at det har blitt fremsatt en bombetrussel mot flygning DY4321 fra Arlanda til Nice. Av sikkerhetsmessige årsaker returnerte flyet til Arlanda, opplyser kommunikasjonsrådgiver Tonje Næss i Norwegian til NTB.

Flyet, som er av typen Boeing 737, landet på Arlanda klokka 11.15 og står nå parkert ved enden av en av rullebanene på flyplassen.

– Dette er nå en politisak, så ytterligere spørsmål må rettes til dem. Sikkerhet er Norwegians aller viktigste prioritet, sier Næss.

– Alt jeg kan si er at vi arbeider med et flyselskap som har mottatt en trussel, sier Stockholm-politiets pressevakt Towe Hägg til Aftonbladet.

Ifølge Johan Beischer ved Sjö- och flygräddningscentralen er det 169 personer om bord i flyet, som nå er omringet av utrykningskjøretøy.

Aftonbladet melder at passasjerer og besetning nå skal evakueres fra flyet ute på rullebanen. Det er kraftig snøvær i Stockholms-området.