Næringsliv

Gründerne tipser: - Dette må du vite!

Hva skjer hvis du sender ut 1.800 varer uten strekkoder - og hvorfor er det av og til viktig å skrote analyse til fordel for testing?

Artikkel av: Eline Hvamstad
1. februar 2019 - 20.00

Det er en rekke ting man ikke vet før man lager et startup. 

Denne uken benyttet vi sjansen til å spørre fem gründerselskaper hva de gjerne selv skulle visst, før de satt i gang. 

Tipsene og historiene var mange. 

- Ha god tålmodighet i forhold til å lande avtaler. Jeg har fått ja og tommel opp hos veldig mange aktører, også store aktører, som bruker lang tid på å lande en avtale, og som startup-selskap er det veldig kostbart, forteller Diwala-gründer Thea Sommerseth Myhren, som har bygget en ferdighetsplattform ved hjelp av blockchain-teknologi. 

Også COO i Dr. Dropin som har vokst fra én til syv private legeklinikker på 1,5 år, har gjort seg noen erfaringer underveis. 

- En ting som er veldig viktig, og som vi kanskje ikke reflekterte så mye over i starten, er hvor lang tid det tar å rekruttere dyktige mennesker, sier COO i Dr. Dropin, Kristoffer Ingebritsen.

Gründeren bak videoplattformen Vibbio, Marianne Bratt Ricketts, sier hun har blitt flinkere til å plukke opp telefonen.

- De gangene jeg ikke har hatt kompetansen selv, har jeg fort bestemt meg for at da får jeg lese syv bøker og bare blir god på det. Men utover i 2018, hvor det begynte å bli litt alvor av det, ble jeg mye flinkere til å plukke opp telefonen og ringe folk jeg ikke kjente, men som jeg visste var kompetente innenfor noe. Det å tørre og spørre om hjelp er viktig, mener Bratt Ricketts, som ble overveldet over hvor hjelpsomme folk er, bare man spør.

Denne uken har HegnarTV og HegnarPodden hatt fokus på startup-selskaper.

Med oss i studio har vi vi hatt blant annet gründerne bak Flor, Diwala, Dr. Dropin, Vibbio og Wheel.me.

Vi spurte alle selskapene hvilke erfaringer de hadde gjort seg underveis - og de beste tipsene de kunne dele med andre som ønsker å satse på egenhånd.

HØR GRÜNDERNES BESTE TIPS I STARTUP-SPESIAL PÅ HEGNARPODDEN UNDER: