Næringsliv

- Jeg er svært fornøyd

«MS Roald Amundsen» leverte varene

Hurtigrutens første ekspedisjonscruiseskip gjorde ifølge Kleven-sjefen en god figur da det var på prøvetur i helgen. 

MS Roald Amundsen på prøvetur ved Kleven verft i Ulsteinvik. Foto: uavpic.com / Tor Erik Kvalsvik.

MS Roald Amundsen på prøvetur ved Kleven verft i Ulsteinvik. Foto: uavpic.com / Tor Erik Kvalsvik.

Artikkel av: Are  Strandli
25. februar 2019 - 15.29

Hurtigrutens første ekspedisjonsskip som også er verdens første hybriddrevne cruiseskip var i helgen på sin første prøvetur.

«MS Roald Amundsen» leverte varene.

- Jeg er svært fornøyd med resultatet av prøveturen, sier Kleven-direktør Olav Nakken i en kommentar.

Han skryter av jobben de ansatte har gjort for å få skipet klart.

- Det er veldig kjekt at vi nå har kommet opp på oppløpssiden for levering av ekspedisjonsskipet til Hurtigruten, sier Nakken.

Prosjektleder hos Kleven, Asbjørn Vattøy, forklarer at en slik verftsprøvetur er viktig for å fjerne usikkerhet knyttet til det tekniske.

- Med et skip som er såpass teknisk komplisert, ikke minst med flere nyvinninger for å få et miljøvennlig fotavtrykk, er det viktig for oss å verifisere at systemene fungerer som planlagt, sier han. 

 - Dette er de grønneste og mest avanserte cruiseskipene verden noensinne har sett. Det er skip som flytter grenser og som setter en ny standard for hele den globale cruiseindustrien, uttalte Hurtigruten-sjef Daniel Skjeldam da bestillingen av selskapets tredje ekspedisjonscuriseskip - også det hos Kleven Verft -  var et faktum. 

Vi gjør oppmerksom på at Trygve Hegnar er styreleder i Silk Topco, som han eier 4,91 prosent av gjennom selskapet Periscopus AS. Silk Topco eier på sin side Hurtigruten.