An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Næringsliv

Sjømatsjef vil selge norsk hval til Japan

Dersom Norge skal lære Japan om forvaltning av hval, må vi kreve adgang til det japanske markedet, mener sjefen for bransjeorganisasjonen Sjømat Norge.

Harald Tom Nesvik. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.

Harald Tom Nesvik. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.

Artikkel av: NTB
11. februar 2019 - 06.45

Japanske representanter har nylig vært i Norge for å lære om forvaltning og kvotesetting for hvalfangst, skriver Fiskeribladet. Landet varslet nylig at det vil gjenoppta kommersiell hvalfangst og melde seg ut av den internasjonale hvalfangstkommisjonen.

Ifølge Fiskeribladet skal norske myndigheter være positive til dialog med japanerne. Sjømat Norge mener Norge bør få noe konkret igjen som takk for hjelpen.

– Etterspør de vår ekspertise, skal vi ha våre hvalprodukter inn på det japanske markedet i retur. Noe annet vil være uaktuelt, sier administrerende direktør Geir Ove Ystmark. Han forteller at Norge har delvis tilgang til det japanske markedet med frossent kjøtt, men for ferske produkter er reglene kompliserte og forvirrende.

– Er det noe norsk hvalfangst trenger, er det markedstilgang.

Fiskeriminister Harald T. Nesvik (Frp) sier han er klar over kravet fra Sjømat Norge og sier det er noe som må vurderes sammen med en rekke andre faktorer.

– Jeg vil diskutere markedsadgang for hval når jeg reiser til Japan i mars, sier Nesvik, som skal besøke landet i fire dager.

(©NTB)