An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Næringsliv

- Beste februar noensinne

Økt verdi på lakseeksporten bidrar til beste februar norsk sjømateksport noensinne. 

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Artikkel av: Martine Holøien
5. mars 2019 - 07.53

Det ble i februar eksportert 80.000 tonn laks til en verdi av 5,1 milliarder kroner, ifølge en melding fra Norges Sjømatråd.

Det er en økning i volum på syv prosent, mens verdien økte med 492 millioner kroner eller 11 prosent sammenlignet med februar i fjor.

Så langt i år er det eksportert 166.000 tonn laks til en verdi av 10,7 milliarder kroner - en økning i volum på fire prosent, mens verdien har økt med 1,1 milliard kroner, eller 11 prosent, opplyses det.

Norge eksporterte ifølge meldingen 198.700 tonn sjømat for 7,8 milliarder kroner i februar. Det er en reduksjon på 57.000 tonn, eller 22 prosent i volum, og en økning på 670 millioner kroner, eller ni prosent i verdi sammenlignet med februar i fjor.

Hittil i år er det eksportert 406.000 tonn sjømat til en verdi av 16,4 milliarder kroner. Det er en nedgang i volum på 13 prosent, mens verdien har økt med 1,6 milliarder, eller 11 prosent mot samme periode i fjor.

- Årets februar er den beste februarmåneden for norsk sjømateksport noensinne. Dette skyldes blant annet økt verdi på lakseeksporten nok en gang. I tillegg har økte volumer og økte seipriser bidratt til verdiøkningen innenfor hvitfisksektoren. Det har også vært en økning i verdien på eksporten av sild og makrell i februar, som bidrar til den rekordeksporten. Volumnedgangen for denne måneden tilskrives i all hovedsak nedgang i fiske på lodde, sier sjømatanalytiker Ingrid Kristine Pettersen.