Næringsliv

Kleskjede stenger ned 20 butikker

Stenger butikker etter kraftig sparekutt.

Foto: KappAhl

Foto: KappAhl

Artikkel av: Martine Holøien
20. mars 2019 - 09.19

Kappahl skal stenge 20 butikker for å spare 100 millioner svenske kroner, kommer det frem i forbindelse med selskapets halvårsrapport onsdag morgen, skriver E24.

Kjeden har til sammen 380 butikker i Norden, Polen og Storbritannia, der 101 butikker ligger i Norge.

Det er ifølge E24 ikke kjent hvilke 20 butikker som skal legges ned.

- I hovedsak medfører restruktureringsprogrammet at vi fortsetter å gjennomgå strukturelle utfordringer for å øke effektivitet og produktivitet. Arbeidet med å stenge butikker som ikke bidrar med lønnsomhet intensiveres, opplyser fungerende adm. direktør og finansdirektør Peter Andersson, ifølge avisen. 

Kappahls driftsresultat for andre kvartal endte ifølge E24 på 2 millioner svenske kroner, ned fra 5 millioner svenske kroner i samme kvartal i fjor. Analytikerne hadde ventet et tap på 3,7 millioner svenske kroner.