Næringsliv

Verneombud stanset arbeid over 1.800 ganger

Fellesforbundets regionale verneombud stanset farlig arbeid på byggeplasser 1.812 ganger i 2018.

Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Artikkel av: NTB
20. mars 2019 - 06.25

– Mange arbeidere går på tak uten sikkerhetssele, mange andre bruker sikkerhetssele, men uten at den er festet noe sted, og det gjøres mange feil når stillas bygges, slik at folk kan falle tre-fire meter rett ned, sier rådgiver i samfunnspolitisk avdeling Edvard Eidshammer Sørensen i Fellesforbundet til Dagsavisen.

I 2018 gjennomførte Fellesforbundets regionale verneombud 4.242 besøk på byggeplasser rundt om i landet. 1.812 ganger benyttet de seg av muligheten som arbeidsmiljøloven gir dem: Stanse arbeid som innebærer «umiddelbar fare for liv og helse».

60 prosent av stoppene skyldtes blant annet mangel på rekkverk, taksikring og fallsikring, skriver avisen.

Tallet for stans var høyere i 2017, med rundt 150 flere.

(©NTB)