Næringsliv

Avventer Brexit:

Advokattopp: - De største oppdragene kan ligge foran oss

Natt til torsdag tikket det inn en ny utsettelse i brexit-striden,

Geir Sviggum. Foto: Scanpix

Geir Sviggum. Foto: Scanpix

Artikkel av: Eline Hvamstad
15. april 2019 - 08.16
An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.

Styreleder og Wikborg Rein-partner Geir Sviggum sier til DN at han tror mange var lettet etter utsettelsen natt til torsdag.

– Vi jobber for eksempel med en stor norsk industribedrift med fabrikk i Storbritannia. En «hard brexit» uten en annen avtale hadde gjort det svært vanskelig for fabrikken å levere konkurransedyktig til EU-markedet. Da hadde nok fabrikken vært dødsdømt på sikt. Nå fortsetter den uberørt inntil videre, sier Sviggum til DN.

Sviggum mener de største dommedagsprofetiene har lagt seg, men at mange bedrifter fortsatt legger kriseplaner.

– Usikkerhet skaper uro og aktivitet, men de største advokatoppdragene kan ligge foran oss fordi mange fortsatt er avventende, sier han til DN.

Wikborg Rein sier til avisen at det er vanskelig angi hvor stor andel av deres virksomhet som har vært brexit-relatert, men London-kontoret omsetter for 130 millioner kroner i år, og har fått ti nye jurister og tre nye partnere det siste året, ifølge avisen.