Næringsliv

- Det stopper litt opp

Lakseprisen er noe ned. 

Foto: AP Photo/Robert F. Bukaty, File/NTB Scanpix

Foto: AP Photo/Robert F. Bukaty, File/NTB Scanpix

Artikkel av: Martine Holøien
6. april 2019 - 08.45

- Det har vært en uke vi ikke har klart å selge i pluss. Vi betalte 65, 66, 67 kroner (for 3-6 kilo - red. anm.) sist fredag. Vi selger i beste fall i null. Vi må ned en krone for å opprettholde samme prisen, sier en eksportør til iLaks.

Med brukbar tilgang på fisk er det innkjøperne som styrer markedsprisen.

- Foredlingsindustrien har rikelig med biler stående. De skal ikke ha mer fisk før påske, så neste uke må vi fri til ferskindustrien. Det er litt som til jul: Industrien stopper litt opp. De er ferdig med å produsere. Og ferskmarkedet har ikke mulighet til å ta unna, sier han videre, ifølge nyhetstjenesten. 

En annen eksportør melder om en liten nedgang.

- Det er kanskje et knepp ned. Nå hører jeg priser fra: 64-66 kroner på 3-4, 65-67 kroner på 4-5 og 66-68 kroner på 5+, sier eksportøren til iLaks.