Næringsliv

Kina «beklager dypt»

Handelssamtaler mellom USA og Kina fortsetter fredag.

Donald Trump og Xi Jinping. Foto: Nicolas ASFOURI / AFP.

Donald Trump og Xi Jinping. Foto: Nicolas ASFOURI / AFP.

Artikkel av: Martine Holøien
10. mai 2019 - 08.45

Kina «beklager dypt» at USA ytterligere har økt tollsatsene på kinesiske varer verdt 200 milliarder dollar fra 10 til 25 prosent, og gjentar at landet må gjøre «nødvendige mottiltak», heter det i en melding fra den kinesiske delegasjonen, ifølge TDN Direkt som viser til den statlige nyhetstjenesten Xinhua.

«Med denne runden som fortsatt pågår håper Kina at USA kan møte Kina halvveis, og at de to sidene vil gjøre felles innsats for å løse eksisterende problemer gjennom samarbeid og konsultasjon», heter det.

Se også: Deal, No Deal eller utsettelse?

Se også: Kina forbereder mottiltak

Se også: - Dette handler egentlig om det globale lederskapet

Se også: Dette blir de globale konsekvensene av en fullskala handelskrig