Næringsliv

Zuckerberg oppmuntret etter møte med Macron

Facebooks leder Mark Zuckerberg (til venstre) møtte Frankrikes president Emmanuel Macron i Elysee-palasset i Paris fredag. Foto: Yoan Valat / AP / NTB scanpix

Facebooks leder Mark Zuckerberg (til venstre) møtte Frankrikes president Emmanuel Macron i Elysee-palasset i Paris fredag. Foto: Yoan Valat / AP / NTB scanpix

Artikkel av: NTB
10. mai 2019 - 22.25

Facebooks sjef Mark Zuckerberg ga uttrykk for optimisme etter et møte med Frankrikes president Emmanuel Macron om forslag til nye regler for sosiale medier.

Frankrike har gått i bresjen for å få på plass regler for å begrense spredningen av desinformasjon og hets, både på Facebook og hos de andre nettkjempene.

Møtet mellom Zuckerberg og Macron skjer etter at franske eksperter og tjenestemenn har lagt fram en ny rapport. Et av forslagene der er at alle EUs medlemsland skal etablere en egen myndighet som skal føre tilsyn med sosiale nettverk.

– Jeg håper at dette kan bli en modell som brukes over hele EU, sier Zuckerberg, som uttalte at han er oppmuntret og optimistisk etter samtalen med presidenten.

Det er den franske regjeringen som har bestilt rapporten, og ekspertene som har utarbeidet den har fått full tilgang til nettselskapene.

De retter sterk kritikk mot bransjens tiltak for å regulere seg selv.

Facebook er under sterkt press for å gjøre noe med delingen av desinformasjon. I tillegg gikk en av selskapets medstiftere nylig ut og sa at selskapet bør deles opp.

Den nye rapporten har fått navnet «Et fransk svar på hvordan sosiale medier kan ansvarliggjøres», og behandles nå i regjeringen.

Rapporten erkjenner den store friheten sosiale medier skaper i den moderne verden, men føyer til:

– Mulighetene som ligger i sosiale medier provoserer fram uakseptabelt misbruk av denne friheten. Dette misbruket fra enkeltpersoner og grupper har ennå ikke blitt møtt med et tilfredsstillende svar fra Facebook, YouTube, Twitter eller Snap, for å nevne noen.