Næringsliv

Dette skjer i dag

Dette er blant de ventede hendelsene søndag 9. juni.

Foto: Jung Yeon-je / AFP.

Foto: Jung Yeon-je / AFP.

Artikkel av: NTB
9. juni 2019 - 08.00

Sykehusinnleggelser etter Askøy-smitte

Haukeland universitetssjukehus vil orientere om nye om innleggelser etter utbruddet av e.coli-smitte på Askøy i Hordaland. Lørdag ettermiddag var totalt 14 pasienter som var rammet innlagt på sykehuset, ti voksne og fire barn. Ingen av dem som var innlagt er beskrevet som alvorlig rammet av smitten.

Presidentvalg i Kasakhstan 

Velgere i den tidligere sovjetstaten Kasakhstan skal søndag velge ny president for første gang siden 1989. Den nåværende midlertidige presidenten Kassyn-Jomart Toqaev, som har gode relasjoner til Kina og Russland, er ventet å vinne valget med klar margin.

Hans kandidatur støttes av den eneste lederen landet har hatt siden Sovjetunionen, nemlig Nursultan Nazarbajev.

Protester i Hongkong

Titusener er søndag ventet å demonstrere i Hongkong mot et lovforslag som åpner for utlevering til Kina. Mange i Hongkong frykter at en utleveringsavtale kan bli brukt til å straffe politiske forbrytelser ettersom Hongkong og Kina har vidt ulike rettssystemer.

Regjeringen i Hongkong har forsøkt å roe befolkningen ved å redusere antall forbrytelser innlemmet i utleveringsavtalen, samt begrense maksstraffen til sju års fengsel.

Sør-Koreas president til Finland

Sør-Koreas president Moon Jae-in besøker Finland. Presidenten er på en rundreise i Norden og kommer til Norge 12. juni.

(©NTB)