Næringsliv

Flere konkurser i mai

Men nedgang i antall konkurser så langt i år.

Per Ivar Kristiansen i Experian. Foto: Experian

Per Ivar Kristiansen i Experian. Foto: Experian

Artikkel av: Martine Holøien
9. juni 2019 - 08.41

Ifølge tall fra analyseselskapet Experian gikk 439 selskaper konkurs i mai, noe som tilsvarer en økning på hele 4,8 prosent. Så langt i år er 2184 selskaper erklært konkurs – en nedgang på 0,3 prosent.

–  Selv om vi ser en liten økning i antallet konkurser i mai, kan vi glede oss over at antallet er fallende så langt i år. Det tyder på at vi har en solid og robust norsk økonomi, sier salgsdirektør Per Ivar Kristiansen i Experian Norge i en melding.

Så langt i år er Nordland og Hedmark blant fylkene med størst konkursoppgang, med en økning på henholdsvis 49,3 og 36,4 prosent. Størst nedgang er det i Vest-Agder og Telemark, som har falt med henholdsvis 30,2 prosent og 32,5 prosent, ifølge meldingen.

I mai gikk 91 selskaper innen varehandelen konkurs, som tilsvarer en nedgang på 5,2 prosent. Så langt i år er 434 selskaper i sektoren sendt til skifteretten – 6,5 prosent færre sammenlignet med samme periode i fjor.

Bygg og anlegg opplever ifølge meldingen derimot en kraftig konkursøkning. 138 selskaper gikk konkurs i denne sektoren i mai, tilsvarerende en økning på 35,3 prosent. Så langt i år har økningen vært på 3,7 prosent totalt.