An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Næringsliv

Stordalen kjøper finsk hotellkjede

Petter Stordalen og hans Nordic Choice Hotels har kjøpt finske Kämp Collection Hotels for over én milliard kroner.

Petter Stordalen - Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Petter Stordalen - Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Artikkel av: NTB
14. august 2019 - 09.33

- Kjøpet av Kämp Collection Hotels er en milepæl for både selskapet og meg selv og er en av de viktigste dealene jeg har gjort i hotellbransjen, sier Stordalen i en pressemelding.

I den finske hotellgruppa inngår blant annet Kämp Hotel i Helsingfors, et av Finlands mest kjente og ærverdige hoteller. Det ble åpnet av Carl Kämp i 1887 under navnet Grand Hotel.

Stolte og ydmyke

- Vi er både stolte og ydmyke over å skulle drive Kämp Hotels videre og ønsker å bevare de flotte tradisjonene som merkevarene representerer, sier Stordalen.

Laura Tarkka, administrerende direktør for Kämp Collection Hotels, er overbevist om at Nordic Choice Hotels er en «utmerket match» for kjeden.

- Stordalen og Nordic Choice Hotels har vist en imponerende evne til å bygge sterke selvstendige merkevarer som At Six i Stockholm og The Thief i Oslo, sier Tarkka.

Over 1 milliard

Kjøpet ble kunngjort under en pressekonferanse i den finske hovedstaden onsdag, melder TV 2.

Ifølge Dagens Næringsliv er selgeren av den finske luksus- og livsstilskjeden Kämp Collection Hotels det private equity-fondet CapMan. Prisen er over 1 milliard kroner, skriver avisa.

Kjøpet av Kämp Collection Hotels skal godkjennes av konkurransemyndighetene i Finland, noe Nordic Choice Hotels venter vil skje i løpet av høsten 2019.