Personlig økonomi

Langemyhr selger praktvilla for 28,5 mill.

Harald Langemyhr selger sin gedigne Tønsberg-villa. - Her er det ikke spart på noe. Det er vanskelig å finne nok superlativer, sier DNB-megler Marius C. Lindhjem til HegnarOnline.

Artikkel av: Stein Ove Haugen
25. mai 2012 - 13.21

Byggmesteren Harald Langemyhr, som i Oslo tingrett ble frikjent for bedrageri mot Oslo kommune, har lagt sin praktvilla i Tønsberg ut for salg.

Prisantydningen er satt til 28,5 millioner kroner.

Krever kommunen for 290 mill. Overfor DN forklarer Langemyhr salget med at han trenger pengene.

- Jeg må selge huset, fordi jeg ikke har fått pengene Oslo kommune skylder meg, sier Langemyhr, som for øvrig flytter inn i et hus like i nærheten.

Langemyhr stevnet i går kommunen for retten med et erstatningskrav på 290 millioner kroner, som er et estimat over det han mener Oslo kommune har kostet ham. Kommuneadvokat Ingolf Skaflem sier til avisen at Oslo kommune vil svare på stevningen med et motsøksmål.

Ett mål tomt i sjøkanten Men tilbake til Langemyhrs eiendom i Karlsvikveien. Villaen med P-rom 308 kvadratmeter er omgitt av drøyt ett mål tomt i sjøkanten, med en upåklagelig utsikt utover Oslofjorden.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Eiendommen er ennå ikke lagt ut på Finn.no, og megler Marius C. Lindhjem i DNB Eiendom har ingen henvendelser å fortelle om så langt.

- Vi er helt i startfasen, og har ligget lavt med vilje inntil vi har ting klart, sier han til HegnarOnline.

- Her er det ikke spart på noeHva vil du fremheve ved eiendommen?

- Mange ting. Ekstremt flott bygningsmasse, som er gjennomført til tusen - slik det gjerne blir når en byggmester står bak. Her er det ikke spart på noe - helt ned til den minste detalj.

- Beliggenheten er suveren, utsikten over sjøen fantastisk. Boligen er arkitekttegnet i syd-europeisk stil, med store vinduer, mye lys og gjennomgående flislagte gulv - jeg har ikke vært borti en tilsvarende eiendom, sier Lindhjem.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Kan brukes som fritidsbolig Han synes det er vanskelig å finne nok superlativer

- Det går ikke an å si noe negativt. Eiendommen markedsføres som bolig, men Tønsberg har ingen boplikt, så den kan brukes som en fritidsbolig. I det hele tatt er området en blanding av fritid og bolig, for eksempel har naboen hytte, avslutter DNB-megleren overfor HegnarOnline.