Personlig økonomi

- Hodetrening gir suksess

Gry Sinding deler "hodetreningen" som er avgjørende for din suksess som gründer.

Gry Sinding - Foto - Monika Broz

Gry Sinding - Foto - Monika Broz

Artikkel av: Karen Thue
27. september 2012 - 10.24

- Det er enkelt å skape sin egen drømmejobb sier Gry Sinding til Hegnar Kvinner.

Gry er gründeren bak «SkapDinDrømmejobb", et 8-ukers webbasert treningsprogram som lærer gründere hvordan de kan få flere kunder, og tjene mer penger i sin business - slik at de kan lykkes med sin drømmejobb og leve det livet de ønsker.

Men å finne oppskriften på suksess var en prosess for Gry. For fire år siden sluttet hun i "million-jobben" sin for å starte opp egen coaching-virksomhet. Det ble mye tøffere enn hun trodde.

- Da jeg startet for meg selv ble raskt «drømmejobben» til et mareritt. Jeg ønsket å gjøre en forskjell for ledere, men hele min tid gikk til å prøve å lande nok kunder - jo lengre tid det gikk før jeg tjente penger jo mer trist, deppa og fortvilet ble jeg. Jeg var veldig nær ved å gi opp. Men, en dag skjønte jeg at jeg måtte finne meg læremestre som kunne hjelpe meg videre i riktig retning, og det raskt. Kunne de, så kunne jeg - så mye visste jeg!

Les også: Holy smoke, jeg er heldig!

Hjelpe andre

Det tok henne måneder med reising til USA, mengder av forskjellig kursing og hundre tusener av kroner bare i kurskostnader, før hun endelig skjønte hvordan markedet fungerte og hvilket fokus hun måtte ha.

- Fokuset la jeg på å hjelpe andre, og da begynte plutselig kundene å komme til meg, forklarer hun.

I dag deler Gry raust av sine kunnskaper og erfaringer. Og oppskriften for å lykkes er egentlig ganske enkel mener hun. Det handler om å lære seg metoden og stegene for hvordan du posisjonerer deg og markedsfører produktene dine.

- Og så må du selvfølgelig være villig til å jobbe! Det er superenkelt å gå ned i vekt - spis mindre, tren mer, kutt ut kvelds-snacksen og kiloene raser av deg, garantert! Utfordringen er å gjøre jobben og gjennomføre - det samme gjelder om du vil ha suksess som grunder i din egen bedrift, forklarer hun.

Hard jobbing er "et must", men det er allikevel ikke det som er det mest avgjørende for å lykkes som grunder, sier Gry.

- Jeg erfarte selv lenge i min egen business at suksessen uteble selv om jeg jobbet "knallhardt", minst 10 timer hver dag. Jeg fikk ikke flere kunder og følte ikke at jeg var på rett vei. Jeg var på vei til å gi opp fordi jeg hadde det ikke gøy, og jeg tjente ikke penger.

Les også: Derfor er gründere blakke

Bruke hodet riktig

Det som endret seg for Gry var at hun ifølge seg selv, lærte seg å bruke hodet "riktig" og hun lærte seg de rette holdningene man må ha som grunder.

- Vet du at kanskje så mye som 80% av din suksess er avhengig av hvordan du jobber med hodet og hvilket fokus og holdninger du har? spør hun.

- Hva du kan eller ikke kan betyr mindre. Dette handler jo om hva som foregår i hodet ditt, så derfor kaller jeg dette for "hodetrening". Det er ikke kompliserte greier. Men det er enkle tips, rutiner og "positiv hjernevasking" av deg selv for å skape deg et fundament for suksess. Jeg bruker selv disse strategiene hver eneste dag - og det funker virkelig. Både for meg selv og for mine "lesere" som har prøvd det.

I følge Gry er fokuset på "hodetreningen" den enkeltfaktoren som har vært mest avgjørende for at hun endelig lykkes som grunder og nå inspirerer og motiverer hundrevis av andre norske grundere og grunderspirer gjennom SkapDinDrømmejobb konseptet.

Her deler Gry sine fire viktigste hodetreninger:

1 Fokus - "multitask no more"!

- Stopp multitasking. Dette gjør at det tar deg lengre tid å komme til målet. Gjør én og én oppgave ferdig - og gjør dem skikkelig!

- Eliminer forstyrrelser og avbrytelser - lukk innboksen, og sjekk email kun 2-3 ganger per dag - til faste tider. Innboksen er egentlig mest et "system for andre folks agenda". Så, ikke la andre styre din jobbdag - og dine prioriteringer!

- Fokuser 100% uforstyrret i 50 minutter av gangen. Ta en 5 min pause og så gjør du en ny 50 min økt.

- Gjør alltid de viktigste oppgavene først. Dette kan ofte være de vanskeligste, men det er her du må være disiplinert, vågal og sterk.

- "Null innboks". Når du sjekker innboksen, slett mailer du ikke kommer til å lese allikevel, de du må jobbe med legger du i egen mappe og så setter du av tid i kalenderen din til å utføre oppgavene. Dette vil hjelpe deg enormt å holde fokus på de riktige, dine gjøremål!

2. Action, action, action - du er modigere enn de andre!

- Vi lærer av å gjøre feil. Det er så mye viktigere å prøve ut ting enn å planlegge og vente på at perfekte planer skal settes i sving.

- De fleste er faktisk så redd for å gjøre feil at de utsetter ting og tør ikke ta action. Så bare det at du tar action, selv om du mislykkes i mer enn du lykkes med, gjør at du får et konkurransefortrinn!

- Du trenger kun finne en bedre løsning, du trenger ikke finne opp den perfekte løsningen.

- Forvent deg motstand! "Hvis ikke er du dø". Motstand og utfordringer er en naturlig del av livet!

3. MINDSET - tren hodet ditt i "toppform"!

- Du må trene hodet ditt og dine holdninger. Det er ekstremt viktig for å bli en suksess-grunder. Eksempel: Hjernevask hodet ditt med "Suksess kommer fordi jeg tar action!"

- Si til deg selv: "Jeg skal ikke gå rett på den store visjonen min, men starte i det små og ta et steg av gangen og så gjør jeg det større etter hvert". Eksempel: Start kun med ett produkt, og når det er oppe å står, først da starter du med produkt to.

- Definisjon på suksess: "Prøving, feiling, tabber, ny feil, en på trynet, og så én riktig = suksess". Stå opp hver dag og minn deg på at i dag kommer du til gjøre noen tabber, og at det er bra for det tar deg nærmere målet! Faktisk bør du feire tabbene dine fordi de skjerper deg. Du kommer til lære av det og du vil gjøre en bedre jobb neste gang!

- Husk at du som gründer får betaling for verdien du skaper eller gir kunden. Det er dette du må prioritere når du planlegger hver arbeidsdag. Som grunder får du ikke lenger betalt for å skyfle emails eller være på Facebook. Kun verdien du selv skaper er det som bringer penger i kassa!

- Skyld på ingen. "Jeg er 100% ansvarlig for min egen suksess" - dette må du prente inn i hodet. Om du møter motgang, så må du tenke: "Hva kan jeg lære av dette, hva kan jeg gjøre bedre neste gang, hvordan kan jeg løse dette" - det er mindsettet til en suksess gründer som du også må ha. Skyld aldri på andre, det hjelper deg intet. Det stjeler kun din energi og ditt produktive fokus.

4. ENERGI - ditt "kraftverk" og din base som suksessfull grunder

- Folk blir tiltrukket av energi. Og du må ha energi for å være din beste versjon - dette er basen for en suksessfull gründer.

- Du er din egen leder som gründer - så vær en god leder for deg selv og si til deg selv hver dag at dette skal jeg klare! Men for å klare det trenger du energi! Så finn ut hva som skal til for å gi deg energi.

- Vær ditt eget "kraftverk" og skap energi for deg selv og for de rundt deg. Husk at kraftverket har ikke energi i seg selv - det skaper energi. Det samme må du gjøre!

- Lag deg gode rutiner og legg inn i kalenderen din, da går det etter hvert av seg selv. Enkle men viktige ting som drikke nok vann, spise sunt og regelmessig og ha faste treningsrutiner. Få deg nok søvn og ta mentale pauser for å tømme hodet.

- Kanskje viktigst; ha det gøy i hverdagen. Om du ikke også har det gøy innimellom når du jobber hardt så mister du etter hvert energien og inspirasjonen - da vil du ikke lykkes

- Energi tiltrekker kunder! Du må utstråle noe spesielt. Det trenger ikke være fancy men det må være din energi og den må være god!

Flere kvinnelige gründere

Gry avslutter med å si at hun har troen på flere kvinnelige gründere i Norge i tiden fremover.

- Jeg er overbevist om at Norge følger etter USA, at flere og flere jenter vil etablerer seg som gründere, og at dette vil komme mer og mer i fokus. Trenden med "Kvinner tilbake til kjøkkenbenken - men nå med egen internett bedrift!" er en ny og spennende "kvinnebevegelse" som vil komme for fullt i Norge!

Du kan lese mer om Grys tips og laste ned gratis treningsvideoer for å lykkes på hennes SkapDinDrømmejobb side:

Nettsiden for SkapDinDrømmejobb

Grys egen hjemmeside

FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK HER!