Personlig økonomi

Energi skaper kraftfulle ledere

Gry Sinding deler sine tips for hvordan du kan bli en mer kraftfull og effektiv leder for deg selv og andre.

Gry Sinding - Foto - Monika Broz

Gry Sinding - Foto - Monika Broz

Artikkel av: Karen Thue
19. oktober 2012 - 14.58

Det er mange oppskrifter der ute på hvordan man kan bli en bedre leder, og ikke alle rådene funker like bra for oss alle.

Men, en resept som etter min erfaring virker på alle, er ENERGI. Så mitt ledertips til deg er: Skaff deg rikelig med god energi og det vil løfte deg til å bli en mer kraftfull og effektiv leder - både i ditt eget liv og for andre.

Selvfølgelighet?

Dette høres jo ut som en selvfølgelighet, men jeg vet fra min erfaring som konsulent i næringslivet og som coach hvor ubevisst mange ledere forholder seg til energien de utstråler og dens påvirkningskraft.

De fleste kjenner seg lett igjen i hvordan man har det når man mangler energi i livet. Vi har vanskelig for å fokusere, levere kvalitet i tide, øke salget, være kreative. Vi misser muligheter, orker ikke trene eller spise sunt. Vi føler oss overveldet og utilstrekkelige. Ikke akkurat glansbildet på en resultat-orientert og motiverende leder. Så hva kan vi gjøre for å unngå at vi blir "sittende fast i sanda"?

Skape energi

Jeg liker godt metaforen om kraftverket. Alle "vet" at kraftverket ikke har energi i seg selv - det skaper energi. Det samme må du gjøre! Vær ditt eget "kraftverk" og invester i det for å skape energi for deg selv og de rundt deg. Du vil bli en bedre og mer inspirerende leder, garantert! Du er avhengig av å ha energi for å være din beste versjon og ha riktig fokus på dine mål. Energi er kort og godt basen for å være en effektiv og kraftfull leder.

Folk blir tiltrukket av energi - og da tenker jeg ikke bare på som i "forelsket". Vi "tror mer" på ledere som er energiske. Husk at en av dine viktigste oppgaver som leder er å lede med eksempel. Skal du kunne inspirere og motivere andre til å brette opp armene og jobbe hardt mot målet så MÅ du ha entusiasme og energi.

Hva kan du gjøre?

Spørsmål: Er du bevisst på hva du gjør for få mer energi? Vet du hva som skal til for å gi deg mer energi? Her er mine ENERGI tips og "kjøreregler" som jeg bruker for å "fylle opp" med den energien jeg trenger - både for å være en god leder i mitt eget liv, men og for å inspirere andre ta lederrollen i sine liv og sin business - prøv de ut da vel!

• Vær en god leder for deg selv ved å lage gode rutiner som gir deg energi og hjelper deg holder fokus.

• Legg rutinene inn i kalenderen din, da går det etter hvert av seg selv.

• Rutiner kan være enkle, men viktige ting, som å drikke nok vann, spise sunt/regelmessig, ha faste treningstider/-venn, etc.

• Få deg nok søvn. Ta "mentale pauser" for å tømme hodet, noen ganger kan en fem minutters gåtur være nok.

• Finn deg "power-friends" - personer du får energi av å være rundt. Vi alle trenger "låne" energi, inspirasjon eller trøst fra andre innimellom. En "accountability-partner" kan hjelpe deg holde fokus på målene.

• Lær deg å be om hjelp. Skal du hjelpe og inspirere andre som leder må du tørre å be om hjelp selv. Husk: du er ikke supermann selv om du er leder!

• Bestem deg for hvilke ting som er "Hell Yeah" og hva som er "Hell no!" Oppgaver, avtaler, etc, som ikke støtter oppunder målene dine sier du NEI til, mens det som tar deg nærmere mot målet er "Hell Yeah" - og ja, også selv om dette er utfordrende oppgaver!

• "Hell Yeah" hjelper deg holde fokus og gir deg energi nettopp fordi du jobber med det som tar deg mot DINE mål - ikke bruk tiden din på jobbe mot andres mål!

• Lever ditt beste og med entusiasme - du blir automatisk mer energisk om du er entusiastisk og positiv i din væremåte. Øv deg hver dag på være mer entusiastisk mot andre og på å levere kvalitet i alt du gjør.

• Energi tiltrekker kunder! Du må utstråle noe spesielt. Det trenger ikke være fancy men det må være din energi og den må være god!

• Sist, men kanskje viktigst: ha det GØY på jobben og i hverdagen. Om du ikke også har det gøy innimellom når du jobber hardt så mister du etter hvert energien og inspirasjonen - da vil du garantert mislykkes i være en effektiv og inspirerende leder

Kraftfulle leder

Energi er viktig - for oss mennesker, ledere så vel som kraftverk. Så her kommer min utfordring til deg: Finn ut hva som skaper energi i "ditt kraftverk" - energi som kan øke din produktivitet, gjennomslagskraft og lykkefølelse.

Implementer og vær bevisst på dine "energi-boostere" og du vil bli en mer kraftfull leder for deg selv og andre. Du vil ha større påvirkningskraft og raskere oppnå resultater - samtidig som du vil føle deg bedre og ha det mer gøy!

Hva gir deg energi? Blir veldig glad om du deler i kommentarfeltet under slik at vi kan lære og bli inspirert av av hverandre!

Gry Sinding - Er grunnleggeren av «SkapDinDrømmejobb", et web-basert treningsprogram som lærer gründere hvordan få flere kunder og tjene mer penger i sin business - slik at de kan leve av sin drømmejobb og leve det livet de ønsker.

Flere av Grys tips og gratis treningsvideoer for hvordan du lykkes som grunder kan lastes ned på skapdindrommejobb.com.

FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK HER