Personlig økonomi

- Krever mot å være sin beste versjon

Gründercoach Gry Sinding vil inspirere kvinner over hele verden til å følge sin drøm.

Gry Sinding - Foto - Mona Nordøy

Gry Sinding - Foto - Mona Nordøy

Artikkel av: Stein Ove Haugen
22. august 2013 - 13.01

Hvem er hun som er så "svær i kjeften", tenker kanskje du som ikke kjenner meg?

Jeg lover deg, jeg var ikke så "modig" for noen få år siden da jeg var NAV klient. Men siden 2012 har jeg skapt min egen drømmejobb - og har frihet til å jobbe fra hvor jeg vil, når jeg vil.

Gjennom onlinekurset "SkapDinDrømmejobb" (SDD) hjelper jeg herlige, rause kvinnelige gründere å skape sine drømmejobber ved å bruke internett i markedsføringen og kommunikasjon - slik at kundene kommer til dem. Modellen funker, og vi er i dag hundrevis av norske kvinnelige gründere og gründer-spirer i "SDD-familien".

Onsdag forlater jeg sommerhuset i Frankrike, og flyr til Los Angeles. Der skal jeg møte min business-coach og mastermind-gruppen min. Jeg skal få hjelp til å legge strategien for å slå igjennom også i USA med SDD-konseptet mitt. Ja, jeg vil nå gå "worldwide", og hjelpe kvinner i hele verden med ta ut sitt fulle potensial.

Jeg vil være med å skape en bevegelse der vi skaper businesser vi elsker basert på våre talenter og våre hjerter. En bevegelse der vi heier på hverandre, og sammen gjør denne verden til det beste stedet å være.

Dette er den store DRØMMEN min. Og ja visst - det høres litt klissete-klisjé ut.

Mange jeg treffer spør meg om hvorfor jeg ikke bare fokuserer på SkapDinDrømmejobb bevegelsen i Norge, siden den er suksessfull her, og vokser raskere enn noensinne.

Tro meg - jeg har høye mål og planer for å gjøre SDD-nettverket i Norge mye større og sterkere. Men ett av virkemidlene for å få til dette er å gå "internasjonalt". Jeg tror virkelig at jeg kan slå igjennom i USA, selv om mange forteller meg at: "Markedet i USA er mettet med slike som deg".

Noen ønsker meg lykke til i en tone som antyder at min drøm er "bortkastet tid og penger om du spør meg". Men heldigvis - de aller fleste heier på meg og ønsker meg lykke til med hjertet. Det trenger jeg. For jeg må innrømme at jeg på dårlige dager tillater meg selv å bli overveldet og tenker: "Jeg er jo bare lille-gry fra Aiiiness - jeg kan jo ikke forandre verden".

Da er det kjekt å minne meg selv på at jeg har et "kall", og en indre stemme som mesteparten av tiden sier til meg:

Vi MÅ hjelpe hverandre

Vi MÅ bidra utover oss selv

Vi MÅ være vår beste versjon

Vi MÅ være genier

Vi MÅ tørre å skinne, være annerledes

Vi MÅ bidra til å gjøre en forskjell

Vi MÅ ha frihet i livet vårt

Vi MÅ forandre verden og DU MÅ tørre å være en leder

Dette er enkelt - men det er ikke lett.

Mange av oss har en trang til å bli likt. Slik har også jeg vært siden jeg var "lita pia". Jeg ville være en som alle trives å være med. Jeg vil ikke skille meg ut og mene så mye, men helst bare være "hyggelig". Men dette er nok ikke meg likevel. Vanligvis "styres" jeg av min indre trang - kall det gjerne kraft - til å vekke mennesker til å ta ut sitt potensial. Ikke minst til å ta ut mitt potensial, utvikle meg og jobbe for å bli MinBesteVersjon. Det inkluderer å vises mye av meg selv- det kommer nok som "en del av pakka".

Forresten, hva betyr egentlig suksess? Det er sikkert like mange svar som vi er folk på jorda. For meg betyr det å være i utvikling, lære av utfordringene jeg får servert, og som får meg til å føle meg levende. Det er enkelt, men er det lett? Hell no!

Det å se seg selv i speilet og oppdage at jeg igjen er påvirket av redsler, at jeg styres av mitt eget ego, at jeg er opptatt av å ha rett istedenfor å fokusere på fellesskap og kjærlighet, er alt annet enn lett. Slik er mennesket, vi blir smartere, men egoet finner stadig lurere måter å forkle våre svakheter på. Da er det godt med "powerfriends" som kan sparke oss kjærlig bak. Så vi kan se oss selv med nye, klarere øyne.

Vi må ikke glemme at mennesker er "work in progress" - det er å være menneske. Jeg jobber for å være min beste versjon. Det betyr suksess og mot for meg.

For det kreves MOT til å være sin beste versjon. Det kreves mot å ta lederskap, det kreves MOT å ta action før en er klar, det kreves MOT å ikke bli likt, det kreves MOT å tørre å ta ut sitt potensial og skinne - og inspirere andre.

Eller som Mariann Williamson sier det i boken A Return to Love - kraftfull poesi:

"Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness that most frightens us. We ask ourselves, Who am I to be brilliant, gorgeous, talented, fabulous? Actually, who are you not to be? You are a child of God. Your playing small does not serve the world. There is nothing enlightened about shrinking so that other people won't feel insecure around you. We are all meant to shine, as children do. We were born to make manifest the glory of God that is within us. It's not just in some of us; it's in everyone. And as we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same. As we are liberated from our own fear, our presence automatically liberates others."

Jeg trodde tidligere at slike modige mennesker sort sett bodde i USA. Det var mye av grunnen til at jeg drømte om NYC. Det var mindre jantelov, suksesshistorier ble applaudert, og man kunne være seg selv "over there".

Så viste det seg at de var rett foran meg hjemme i Norge også. Men jeg måtte flytte fra Norge for å se de modige, åpne gründerne rundt meg.

De tørr å putte seg selv på en video og sende det ut til "hele verden" - til tross for at de ikke er klare. De tørr å selge seg selv, selv om de risikerer å bli avvist. De tror på å endre verden på sin måte, fordi de tror på produktene sine. Og ikke minst, de er villige til å spørre om hjelp, og hjelpe andre mot sin suksess. De er villig til å dele sitt geni for at andre skal lykkes.

Dette er en ny bevegelse i Norge av mennesker som vet det er suksess nok til alle. Som vet at når de er rause og gir av seg selv - hjelper de andre nå sine mål - så vil det komme oss alle, fellesskapet, til gode. Vi endrer kulturen fra Jantelov til "Raushetens tid" som Kathrine Aspaas kaller det. Ved å tørre å være hele oss, og by på det vi har. Disse modige menneskene var rett foran meg i Norge. Jeg var bare blind, og måtte ut for å se det. Det hjelper å få nye perspektiver.

Så her sitter jeg på vei til USA for å starte opp en ny "bevegelse". Jeg gleder meg til å få nye perspektiver igjen. Jeg SKAL endre verden tenker jeg på gode dager, og tar med meg Walt Disney´s ord i bagasjen og hjertet: "If you can dream it - you can do it".

Og med alle de kule damene i Norge som er villige til å hjelpe meg på veien - så vet jeg at dette er ENKELT. Det bare krever MinBesteVersjon, og mye jobbing.

Håper du blir like inspirert av Caroline Kennedy som jeg blir. Her er hva hun skriver i forordet på JFK´s "Profile in Courage" boka jeg leser nå

"The energies and talents of all of us are needed to meet the challenges - the internal ones of our cities, our farms, ourselves - to be successful in the fight for freedom around the globe, in the battles against illiteracy, hunger and diseases. Pleasantries, self-satisfied mediocrity will serve us badly. We need the best of many - not of just a few. We must strive for excellence.

Bli inspirert til å tørre TA ut din beste versjon, jobb mot din DRØM, tørr å by på hele deg! Og trenger du støtte på dine dårlige dager så er vi her! Og heier på deg hele veien frem.

Gry Sinding - Gründercoach

Les mer på Grys hjemmeside HER

FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK