Personlig økonomi

De fikk A i alle fag - nå avslører de triksene

Hardt og jevnt arbeid, god planlegging og studieteknikker for memorering er blant metodene jentene har benyttet.

Henrikke Maiken Linn og Lina - Foto - BI

Henrikke Maiken Linn og Lina - Foto - BI

Artikkel av: Stein Ove Haugen
4. oktober 2013 - 11.27

For annet år på rad ble "The BI Presidential Scholarship" delt ut til toppkvalifiserte norske og internasjonale master- og doktorgradsstudenter på onsdag. De fire jentene Henrikke Bryn, Maiken Magnussen, Linn Christensen og Lina Kilander var blant de totalt ni norske studentene som mottok stipendet.

Tilsammen mottar tyve studenter - ti norske og ti internasjonale - årlig Presidential Scholarship. For å kvalifisere til stipendet må studenten ha A i alle fag. HegnarKvinner spurte hva som har motivert jentene til å få så gode karakterer.

For Linn Meløy Christensen, som tar siviløkonomstudiet, er gode karakterer en motivasjon i seg selv, sier hun.

- Når jeg ser at jeg får belønning for arbeidet jeg har lagt inn, gir det god motivasjon for videre hardt arbeid. I tillegg er det jo viktig med gode karakterer når jeg skal søke jobb - og det motiverer meg veldig mye.

- Jeg vil ha en karriere, og ønsker en jobb hvor jeg får mulighet å påvirke gjøre en forskjell, samt samarbeide å lære av høy kompetente partnere, forklarer Lina Viktoria Kilander som skal ta en master i Business Finance.

Henrikke Bryn sier hun alltid har villet gjøre ting så godt som mulig:

- Så det er nok den indre motivasjonen til å gjøre mitt beste som har drevet meg, sier studenten som nå tar master i regnskap og revisjon.

Bryn har har hatt fokus på forståelse, slik at hun har kunnet anvende teorien på nye oppgaver.

- Jeg har også aktivt brukt studieteknikker for memorering, sier hun om metodene hun har benyttet for å oppnå stjerneresultatet.

Maiken Magnussen, som nå får sin grad i økonomi og ledelse påspandert, sier lysten på de gode karakteren handler om en kombinasjon av interesse, konkurranseinstinkt og ambisjoner.

- Også er det nok en liten perfeksjonist i meg, jeg trives ikke med å gjøre noe halvveis. Men det er klart at jo mer en interesserer seg for et område, desto mer ønsker man å lære. Karakterer er jo i hovedsak det eneste man har å vise til fra studier, så det er klart at man ønsker å oppnå best mulig resultater, sier hun.

Maiken mener at motivasjon og interesse for det hun studerer er viktig for å få gode karakterer.

- I tillegg er jeg jo litt sta, jeg gir ikke opp når noe er vanskelig. Videre så krever det hardt arbeid, og en innstilling om at man alltid kan gjøre det "enda litt bedre". Jeg har nok alltid vært relativt skoleflink, men det var først da jeg begynte på BI og begynte å studere fagområder jeg faktisk er interessert i at jeg har oppnådd den type resultater jeg har nå.

Linn mener hardt arbeid og god planlegging er viktig for å få gode karakterer.

- Jeg spilte fotball for collegelaget til universitetet jeg gikk på USA, noe som innebar mye trening og reising hvert semester. Da ble jeg tvunget til å planlegge dagene godt og lese effektivt når jeg først leste.

Henrikke er enig.

- Ingenting kommer gratis, så gode karakterer krever også jobbing

Lina er en av dem som alltid har prestert godt, enten det er i skolesammenheng eller sport, forteller hun, før hun avslører sin suksessoppskrift:

- Målbevisst og jevnt arbeid er nøkkelen. Man må ikke gi seg før man får det til, sier studenten.

Alle jentene er enige om at det er veldig gøy å ha mottatt stipend fra BI.

- Det er helt fantastisk! Det er klart det er hyggelig å få annerkjennelse og belønning for den innsatsen man har gjort. Samtidig synes jeg det er flott gjort av BI å tilby et slikt stipend, de kommuniserer jo at de ønsker å tiltrekke seg flinke studenter, sier Maiken.

Drømmene er mange. Linn vil gjerne jobbe i en større internasjonal bedrift, som gjør det mulig å arbeide i utlandet. På lang sikt har Maiken et mål om å bli markedsansvarlig eller brand manager i en større bedrift. Men hun utelykker ikke konsulentarbeid innenfor økonomi. Henrikke skal tilbake i en jobb i EY. Lina vil jobbe som konsulent, eller i bank, et sted hun kan gjøre en forskjell.

Stipendet studentene har fått, dekker studieavgift for to år, og så langt har 40 studenter mottatt stipendet.

Her er jentenes råd til studenter som vil ha toppkarakterer:

Lina: - Se en vei, mot målet, å gi aldri opp!

Linn: - Les effektivt når du først leser. Jobb jevnt og trutt og unngå skippertakene.

Maiken: - Først og fremst så gjelder det jo å studere noe man har stor interesse for, og ikke minst å prioritere studiene. Videre så er det motiverende å ha noen gode studiekamerater eller en kollokviegruppe å jobbe sammen med. Det er også viktig å fokusere på å forstå hovedelementene innenfor et fag først, og ikke henge seg opp i for mye detaljer før dette er på plass. Hvis det er vanskelig å få tak på hva som er viktig, er et godt tips å se på hva foreleseren fokuserer mest på i undervisningen. Men det viktigste er å ta seg tid og ikke gi opp når noe er vanskelig.

Henrikke: - Studer noe som interesserer deg, forstå de store temaene og bli god på studieteknikk!

FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK