Personlig økonomi

Hyller Norges yngste hotelldirektør

Da faren døde brått måtte 23 år gamle Preben Moen ta over driften av familiens eget hotell på dagen.

Preben Moen - Foto: Lederne

Preben Moen - Foto: Lederne

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
17. juni 2014 - 12.12

Preben Moen, hotellsjef ved Gloppen Hotell, vant tirsdag den nasjonale arbeidslivsprisen «Helt sjef» som deles ut til norske ledertalenter.

- Preben har en sterk historie, gode lederevner, viser imponerende handlekraft og ambisjoner for Gloppen Hotell. Samtidig er han en viktig bidragsyter i lokalmiljøet og en person med sterke verdier, sier tidligere NHO-president og juryleder i Helt sjef, Leif Frode Onarheim, ifølge en pressemelding.

- Hele familiens stolthet

Preben flyttet inn på rom 105 i 1996, da familien tok over det 130 år gamle hotellet. I 2013 døde hotelleier og pappa, Dag Moen, etter hjertekomplikasjoner. Dagen etter begravelsen var Preben tilbake på jobb.

- «Helt sjef» er det største som har skjedd meg. Gloppen hotell er en del av familien, jeg er totalt avhengig av hotellet, det er hele familiens stolthet og på en måte vår baby som aldri blir voksen. Så jeg er uendelig takknemlig for prisen, sier Moen.

Årets fagjury bestod av Leif Frode Onarheim, Birgit Skarstein, Simen Staalnacke, Alf Inge Stiansen og Christina Neergaard.

Danket ut 405 nominerte

Hotellsjefen gikk videre til semifinale og finale i konkurranse med 405 ungdommer fra hele landet. Denne uken mottok Moen prisen på et seminar om ungdom og arbeidsliv, der blant andre arbeids- og sosialminister Robert Eriksson deltok.

- Det er flott at det er skapt en arena der ungdom engasjerer seg i lederskap og arbeidsliv, sa Eriksson under kåringen.

Premien er 10.000 kroner, en inspirasjonsreise og ett års oppfølging av ledercoach Alf Inge Stiansen.

- Å få en egen ledercoach blir helt fantastisk. Jeg håper han er vant til høyt tempo, for jeg sprudler av ideer og pågang, det må alltid skje noe rundt meg, sier Moen.

Det er ungdomsmagasinet Spirit, restaurantkjeden McDonald’s og fag- og interesseorganisasjonen Lederne som står bak arbeidslivsprisen.