Personlig økonomi

Norge drukner i eiendomsmeglere

Bare en liten andel av dem som starter på eiendomsmeglerstudiet ender opp i en jobb som eiendomsmegler. Mange faller fra allerede første studieår.

BI-studenter - Foto - Finansavisen

BI-studenter - Foto - Finansavisen

Artikkel av:  Redaksjonen
20. august 2014 - 08.04

Det var nesten fullt i salen under inspirasjonsdagen for ferske eiendomsmeglerstudenter ved Handelshøyskolen BI i forrige uke, skriver Finansavisen.

Fordelt på ulike utdanningsinstitusjoner starter over 800 studenter i disse dager på sitt første studieår av et treårig eiendomsmeglerstudium.

Samtidig anslår Norges Eiendomsmeglerforbund at det i dag er rundt 4.000 personer som jobber aktivt som eiendomsmeglere.

- Det er ikke tvil om at opptaket på eiendomsmeglerstudiet er større enn behovet på kort sikt, men dette kan endre seg raskt, sier Tormod Boldvik, styreleder i Norges Eiendomsmeglerforbund, til Finansavisen.

Mange faller fraI 2013 ble det tatt opp 685 studenter med Eiendomsmegling ved BI, mens antall studenter tatt opp til andre året på studiet pr. 18. august i år er 480 studenter. Riktignok pågår opptaket frem til 1. september, så det er fortsatt en mulighet for at det er noen fler som vil fortsette.

Likevel tyder tallene på at opp mot 200 av BI-studentene kan ha falt fra studiet det første året.

Hvor mange som ble ferdig uteksaminert i år vil ikke være klart før gradueringen i midten av september, når vitnemålene blir skrevet ut, opplyser informasjonsavdelingen på BI.

Står ikke uten jobb- Jeg tror 20–30 prosent av dere vil jobbe som eiendomsmeglere om 15 år, sa Anders Foss i Foss & Co til studentene på forrige ukes inspirasjonsdag.

Til tross for det tror han at det finnes mange andre jobber.

- Det er mye annet man kan gjøre med utdannelsen, enten det er eiendomsutvikling, eiendomsforvaltning eller ulike stillinger i offentlig sektor.

Les hele saken i onsdagens utgave av Finansavisen!