Personlig økonomi

Prishopp for leiligheter: - Hadde ikke regnet med så kraftig oppgang

GARANTI Eiendomsmegling melder om rekordhøye priser.

Artikkel av: Øyvind Lillestrøm Knudsen
29. august 2014 - 16.18

Prisene på borettslagsleiligheter steg med 3,5 prosent i august sammenlignet med måneden før, viser tall fra Garanti Eiendomsmegling fredag, som er basert på omsetning av 700 leiligheter.

Snittprisen per kvadratmeter endte på 31.191 kroner, opp fra 29.167 kroner i juli.

På tolv måneder har prisene steget med 3,1 prosent, fra 29.292 kroner per kvadratmeter i august 2013.

- Vi hadde regnet med prisvekst i august, men kanskje ikke at oppgangen skulle bli såpass kraftig. Vi merker at trykket i markedet har tatt seg opp etter ferien. Prisene har steget med 8,7 prosent siden nyttår, og for første gang passerer prisene på borettslagsleiligheter 30.000 kroner i gjennomsnitt (per kvadratmeter. red. anm.), sier administrerende direktør Stein Drogseth i GARANTI Eiendomsmegling i en kommentar.

- Vi tror på en mer moderat vekst resten av året, men vi konstaterer at utviklingen så langt har vært betydelig sterkere enn enkelte spådde på forhånd, legger han til.

Det var i august 4,3 bud per borettslagsbolig i snitt. Dette representerer en nedgang på 0,3 bud fra juli, og en nedgang på 1,3 bud sammenlignet med samme tidsrom i fjor.

Antall budgivere per bolig endte på 1,8 i august i år. Dette var en nedgang på 0,1 budgivere fra forrige måned, og en nedgang på 0,2 budgivere sammenlignet med samme tidsrom i fjor.

Les mer om tallene her!