Personlig økonomi

Toten-magi solgt for sjelden pris

Helgens visning var av det spektakulære slaget. - Jeg tror vi satte prisrekord, sier megler.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
27. august 2014 - 15.54

I forrige uke omtalte vi en enebolig i Kolbu på Østre Toten, og ikke minst den spektakulære visningen Hans Christian Gjestvang i Gjestvang Eiendomsmegling skulle arrangere sist søndag.

Megleren gikk så langt som å bruke ordet «magisk» i sin beskrivelse av eiendommen, som foruten en 162 kvadratmeter enebolig omfatter et uthus og fire mål tomt.

- Jeg har aldri brukt ordet før, men gjør det her ut fra den stemningen jeg føler en kan oppnå i den lille «dalen» nedenfor boligen, svarte Gjestvang da Hegnar.no ba ham om å forklare ordbruken.

- Ser sjelden 3-tallet herTaksten og prisantydningen hadde han satt til 3,3 millioner kroner.

- Visningseventet gikk veldig bra. Vi passerte 200 besøkende, forteller Gjestvang i dag.

- Som ventet var mange nysgjerrige, men vi hadde også noen seriøse interessenter. Det første budet kom etter visningen, og huset ble solgt i går, legger han til.

Den nøyaktige prisen på huset i Sagsvegsgutua vil han ikke ut med.

- Vi fikk det vi håpet på. Eiendommen var i «øvre prisklasse» i dette området, og det er sjelden man ser 3-tallet her. Jeg tror vi satte prisrekord i nabolaget, sier megleren.

- Både kjøper og selger er fornøyde, så dermed må vi si oss godt fornøyde med dette «stuntet», føyer Gjestvang til.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Arrangerte visning med konsertEiendommen i Kolbu omfatter altså et lite dalsøkk, med en gresslette og lavvo satt opp inntil elva som renner forbi. Ifølge megleren er det her «magien» oppstår.

- Stemningen er nok på sitt mest optimale sent på kvelden. Lyssetter du hele «dalen», får du en magisk stemning som iallfall jeg aldri har opplevd før, sier Gjestvang.

- Men vi kan ikke ha visning om kvelden, så for å synliggjøre stemningen og mulighetene eiendommen gir, satte vi opp en scene og arrangerte konsert nede ved elva, føyer han til.

På konserten opptrådte lokale krefter, nærmere bestemte artistene Hege Øversveen, Lewi Bergrud og Knut Anders Sørum.

For den som lurer var Øversveen nylig med i Norske Talenter. Bergrud har vært bassist for Kurt Nilsen, og spiller nå en del med Hanne Sørvaag.

Sørum forbinder nok mange med Melodi Grand Prix, hvor han representerte Norge i finalen i 2004. Han har nå et soulband som varmet opp for Stevie Wonder i sommer, og er også kjent fra Beat for Beat og Sommerslagere.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Gardermoen én time unnaMen søndagens visning var mer enn en konsert.

- Vi skal ha grilling i lavvoen av kortreiste pølser fra Toten-kjøtt, marshmallows og den velkjente «Gjøvik-lefsa».

- Det blir hoppeslott, trampoline, bordtennis, muligheter for hestekjøring (med vogn), og dessuten kommer Pelle Politibil, som er meget populær for barna, fortalte megleren.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Megleren fremhevet før visningen eiendommens sentrale beliggenhet — på Kolbu.

- Dette er jo så klart bygda, og her bor du usjenert uten innsyn. Men Gjøvik er bare en halvtime unna, og skoler og alle fasiliteter ligger like ved. Geografisk er spredningen på interessentene ganske god, sier Gjestvang, og trekker særlig frem Vestlandet og Oslo — i tillegg til Toten og omegn, selvsagt.

- Nå som fylkesvei 33 er ferdig utbygd, kjører du herfra til Gardermoen på en time. Det tar ikke lenger tid enn om du bor i Asker, og du slipper køen gjennom byen. Vi har faktisk solgt mange eiendommer i Mjøs-området til byfolk i det siste, fortalte megleren (bildet).

Artikkelen fortsetter under bildet.

Huset på eiendommen ble bygd i 1939. Boligstandarden omtaler Gjestvang likevel som god, etter jevnlig opprustning de siste årene, blant annet av badet og bygging av flere terrasser og uteplasser.

- Huset har blitt betydelig oppgradert, og det er bare å flytte rett inn. I uthuset er det jo litt å gjøre, men ingen store utbedringer. Standarden ser enkel ut, men bygningen er i teknisk god stand, sier megleren.

Kunne lagt på en null til i OsloHva vil du fremheve ved eiendommen?

- Lavvoen og elven som renner usjenert gjennom skaper særpreg. Hagen er utrolig flott, og er tegnet av en hagearkitekt. Den er laget med tanke på å nyte, og ikke at du må jobbe så mye for å holde den i hevd.

- Jeg vil også trekke frem vinterhagen inntil huset, i tillegg uthuset og alle muligheter der — og ikke minst eiendommens usjenerte beliggenhet, sier Gjestvang.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Han hadde på forhånd god tro på å få solgt eiendommen for 3,3 millioner kroner.

- Denne eiendommen hadde kostet to millioner mer i Gjøvik. Og i Oslo kunne du ha lagt på en null til, så dette er mye bolig for pengene, avslutter han overfor Hegnar.no.

Alle bildene er gjengitt med tillatelse fra megler.

Følg Hegnar.no på Facebook her!