Personlig økonomi

OBOS-prisene til all-time high

- Vi måtte dobbeltsjekke tallene med meglerne våre, sier OBOS-direktør Åge Pettersen.

Foto: Magnus Rørvik Skjølberg/Finansavisen.

Foto: Magnus Rørvik Skjølberg/Finansavisen.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
1. september 2014 - 11.11

Den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området nådde 45.576 kroner i august.

Oppgangen fra juli er på hele 5,9 prosent, mens den er 4,5 prosent høyere enn i august 2013.

Hittil i år har prisene i Oslo-området steget 14 prosent.

- Nå er det full fresFor hele landet kom gjennomsnittlig kvadratmeterpris for brukte OBOS-tilknyttede boliger inn på 42.452 kroner i august.

Dette tilsvarer 5,7 prosent oppgang fra juli, og 2,1 prosent oppgang fra august i fjor.

- Nå er det full fres. Det vi ser, er et overraskende lite antall nye boliger er ute til salgs. I Oslo snakker vi om bare noen få hundre boliger, når vi egentlig bør bygge flere tusen boliger per år for å fylle behovet.

- En naturlig konsekvens av dette er at presset øker på bruktmarkedet, sier kommunikasjonssjef Åge Pettersen i OBOS til Hegnar.no.

- Måtte dobbeltsjekkeUtviklingen kommer riktignok etter en stillstand i sommermånedene. Pettersen karakteriserer likevel veksten fra juli til august som overraskende høy.

- Vi måtte dobbeltsjekke tallene med meglerne våre først. Forrige all-time high var i august i fjor, og nå er vi altså der igjen. Boligprisene har kommet raskere tilbake enn vi trodde.

- Vi venter fortsatt prisvekst i løpet av høsten, men ikke i samme grad som i august, avslutter Pettersen overfor Hegnar.no.

Solgte 53 leiligheter sist ukeI august skiftet 615 OBOS-tilknyttede boliger eiere. Det var opp fra 440 i juli, men litt ned fra 626 boliger i august i fjor.

Hittil i år har OBOS solgt 589 nye boliger, hvorav hele 53 leiligheter i forrige uke. Dette skyldes i stor grad to nye prosjekter som ble lagt ut for salg.

I fjor ble 532 boliger solgt frem til september.

Følg Hegnar.no på Facebook her!