Personlig økonomi

Skal selge hytter for 3 milliarder på Geilo

Eiendomsutvikler Arne Pålgardhaugen (48) lanserer nye storplaner. Denne gangen skal den tidligere elektrikeren krone hytte-, leilighets-, tomte- og alpinutbygging med en gondol.

Arne Pålgardhaugen. Foto: Kikut Holding/FA

Arne Pålgardhaugen. Foto: Kikut Holding/FA

Artikkel av:  Redaksjonen
12. september 2014 - 14.40

Midt mellom Oslo og Bergen er Geilo et av landets mest populære skisteder. De siste sesongene har markedet vært nede i en bølgedal, men nå ser det i hvert fall ut til at enkelte hyttebyggere har fått tilbake troen, skriver Finansavisen.

Eiendomsutvikleren Arne Pålgardhaugen står bak mange av hyttefeltene og turistfasilitetene i skibygda, og har i det stille lagt nye, gedigne planer.

- Vi har jobbet lenge med et nytt konsept som det ikke finnes maken til i Skandinavia. Ingen kommer til å ha en så komplett infrastruktur som Geilo når dette blir realisert, det kommer til å slå ned som en bombe, sier Pålgardhaugen til Finansavisen.

Planen er å koble de eksisterende områdene rundt Kikut sammen med Geilo sentrum. Der oppe har Pålgardhaugen allerede Geilo fjellandsby – med hytter, leiligheter, tomter og heisanlegg – under utvikling.

- Vi skal bygge en gondol fra skytebanen og helikopterlandingsplassen i sentrum og opp til Kikuttoppen. Den vil også gjøre en sving nedom Kikut skisenter og Geilo fjellandsby, og dermed får vi knyttet hele Geilo sammen på en helt ny måte, forteller Pålgardhaugen.

Hytter for tre milliarderEt lite stykke lenger ned i dalføret, i Vestlia, skal han åpne nok et stort område for fritidsbebyggelse. Prosjektet Geilo 770 får både hytter, hyttetomter og leilighetsbygg.

- Planen er at store deler av Geilo 770-prosjektet skal gjøres tilgjengelig på utleiemarkedet. Vi tror det vil være attraktivt både å eie og leie, sier han til Finansavisen.

Her planlegger investoren for flere tiår med utvikling, og ser for seg at det vil bli omsatt fritidsboenheter for i alle fall 1,5 milliarder kroner.

- Vi har kommet langt med reguleringsarbeidet for dette området, som inngår i områdeplanen for Vestlia. Den er under utarbeidelse og pr. i dag er det tre alternativer: 500, 700 eller 900 boenheter, sier Pålgardhaugen.

Les hele saken i fredagens utgave av Finansavisen!