Personlig økonomi

River villa til 78 millioner

Tore Aksel Voldberg kjøper en gigantisk Wilhelmsen-eiendom på Ris i Oslo for 78 millioner kroner. Nå skal den rives.

Foto: Eivind Yggeseth/FA

Foto: Eivind Yggeseth/FA

Artikkel av:  Redaksjonen
9. oktober 2014 - 14.34

Oldebarnet etter Wilh. Wilhelmsen-rederiets grunnlegger, Axel Wilhelmsen (66), selger Jegerveien 5 i Oslo til Tore Aksel Voldberg-selskapet Solon Næring, skriver Finansavisen.

Prislappen for det 450 kvadratmeter store huset med 8,3 mål tomt er på hele 78 millioner kroner. Dermed er det årets hittil dyreste boligsalg.

Finansavisen omtalte i august salget av Hans Fredrik Bassøes Holmenkollenvilla for 75 millioner kroner til Erik Bertrand Larssen og Louise Mohn. Denne gangen har eiendomsmegler Odd Kalsnes spilt opp til budkamp som har endt opp med årets høyeste salgspris for en bolig.

Skal rives– Jeg kan bekrefte at eiendommen er solgt, sier Odd Kalsnes til Finansavisen.

Adm. direktør Simen Thorsen i Solon Næring nekter å si noe som helst om eiendomskjøpet.

Kilder Finansavisen har vært i kontakt med fremhever imidlertid at huset til 78 millioner kroner skal jevnes med jorden. Dermed står boligutvikleren med en tomt til 80 millioner.

Reguleringsplanen tilsier småhusbebyggelse og en utnyttelsesgrad på 24 prosent. Med tomt på 8,3 mål gir det en potensielt samlet grunnflate på nær 2.000 kvadratmeter.

Hvis man trekker fra 300 kvadratmeter til parkering og forutsetter 2,5 etasje, snakker vi om 3.000-3.500 kvadratmeter, eller minst 20 eneboliger på 150 kvadratmeter.

Får 200 mill.Med salgspris på 10 millioner for stykket, kan Solon-utviklerne innkassere 200 millioner kroner på kjempeeiendommen før fratrekk for tomtekostnad og utviklingskostnader, skriver Finansavisen.

Andre eiendomsutviklere har imidlertid klart å øke utnyttelsesgraden gjennom reguleringsendring. Hvis de går for en slik strategi, og klarer å bygge både større og betydelig flere enheter gjennom leilighetsbygg, kan salgsprovenyet bli enda høyere.