Personlig økonomi

Skattelistene 2014 - for alle kommuner i Norge

Her får du topplistene for alle landets fylker og kommuner, brutt ned på postnummer. Velg selv hvor du vil begynne. Klikk i vei i «skattekartet» under.

Artikkel av: Redaksjonen
14. oktober 2015 - 14.07

Oversikten for 2014 er fjernet.

For å se topplister for 2015: Klikk her

.

Skattelistene for 2014 ble lagt ut på Skatteetatens nettside natt til fredag 16. oktober 2015. Der må man logge seg inn for å få sett noe som helst, og den som søkes opp vil få beskjed om hvem som har søkt.

Her på Hegnar.no får du enkelt og greit topplistene for alle landets fylker og kommuner, brutt ned på postnummer om du vil, rangert etter Nettoinntekt, Formue og Skatt. 100 personer i fylker og 50 personer i kommuner.

Kartet er stilt inn på Fylke og Nettoinntekt, men det er lett å endre til Kommune eller Postnummer - Formue eller Skatt. Det kan man også gjøre ved å klikke i tabellen for ny rangering.

Alle Fylker, Kommuner og Postnummer i hele Norge er dekket.

Velge selv hvor du vil begynne. Klikk i vei på «skattekartet» under.

Tips: Oslo er både en kommune og et fylke. For å få 100-listen må du velge Fylke før du klikker i kartet.

Topplistene vises med følgende regler:

Fylker: Topp 100

Kommuner: Topp 50, men maks 5 % av antall skatteytere. Altså en kommune med 400 skatteytere skal kun ha topp 20.

Postsone: Topp 15, men maks 5 % av antall skatteytere. Altså en postsone med 40 skatteytere skal kun ha topp 2. Postsoner med mindre enn 30 skatteytere får ikke topplister.

- Visualiseringene (fargene) er basert på gjennomsnitt av henholdsvis inntekt, formue og skatt

- I skattelistene fra Skatteetaten benyttes det postnummeret som var folkeregistrert på skatteyter på det tidspunkt skattelistene ble produsert. Datoen for dette var i år 28. september 2015. Dette får innvirkning på to ting i løsningen:

Posten innførte nye postsoner 1. oktober. I og med at Skatteetaten valgte å produsere listene 28. september, så vil postsonene i kartet være de som var gjeldende FØR 1. oktober, slik at kartet stemmer med dataene.

Personer som har flyttet og fått folkeregistrert adresse ett annet sted enn i skattekommunen for 2014, vil kunne finnes på topp-listene for postsoner i andre kommuner enn i skattekommunen.

Et eksempel: En person X er på topplistene for Østfold fylke og Fedrikstad kommune. Skattekommunen er Fredrikstad kommune. Personen har flyttet til Sør-Trøndelag, og har nå registrert adresse på 7026 Trondheim. Person X vil da ikke være å finne på noen topplister i postsoner i Fredrikstad, men derimot på topplisten for 7026 Trondheim. Personen vil ikke være å finne på topplistene for Trondheim kommune eller Sør-Trøndelag Fylke.

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.