Personlig økonomi

Kortselskapene: Julehandelen er i gang

Mange dager med mye kortbruk tyder på at julehandelen har kommet i gang, ifølge Nets.

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Artikkel av: Øystein Byberg
4. desember 2015 - 13.49

Tall viser også at den såkalte Black Friday ga større utslag i år enn i fjor.

I løpet av årets nest siste måned brukte vi betalingskort 143 millioner ganger, ifølge tallene fra BankAxept og Nets.

I den årlige julehandelsundersøkelsen til Nets svarte 35 prosent at de planla å starte julegavehandelen i november. Fem dager med mer enn 6 millioner kortkjøp denne måneden tyder på at dette ser ut til å være tilfelle for mange.

– Fredag 27. november, som omtales som Black Friday, er den dagen med mest kortbruk til nå i år, og kun en gang tidligere har kortene blitt benyttet flittigere. En omsetning på mer enn 3,1 milliarder kroner og 7,6 millioner kortkjøp tyder på hektisk aktivitet for handelsstanden, sier pressesjef Stein-Arne Tjore i Nets i Norge. (©NTB)