Personlig økonomi

Trendforsker tror vi går mot enklere mat

– Det er to hovedtrender jeg tror vil prege oss framover:

Trendforsker Gunn-Helen Øye. Foto: Finansavisen

Trendforsker Gunn-Helen Øye. Foto: Finansavisen

Artikkel av: Øystein Byberg
20. januar 2016 - 06.08

I villniset av spesialprodukter, ekstremdietter, matlaging fra bunnen av og politisk korrekte valg er det mange som blir forvirret og lei alt matmaset.

Trendforsker Gunn-Helen Øye tror vi får en motreaksjon:

– Det er to hovedtrender jeg tror vil prege oss framover: Enkelt og ur. Nå er vi mettet på kompleksiteten i å spise, sier hun til NTB.

De siste årene har det å lage mat fra bunnen av, med ferske, kortreiste råvarer og uten tilsetningsstoffer, blitt svært populært. Fettet skal være sunt og karbohydratene grove. Brød og kaker skal lages fra bunnen av, og all den hjemmelagde maten skal se lekker ut og smake himmelsk.

– Jeg tror vi har fått nok, sier Øye. (©NTB)