Personlig økonomi

Kjøpte mer fond etter Brexit

Skandiabankens kunder lar seg ikke skremme.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
15. august 2016 - 14.52

Nettotegningen blant Nordnets fondskunder i juli var den høyeste i en enkeltmåned så langt i år.

Sånn var det også i Skandiabanken - som i tillegg opplyser at trenden ser ut til å fortsette i august.

- Nok ulv, ulv nå

Dette skjer i en sommer der oppslagene har vært mange om de negative effektene av Brexit.

Leder for bankens investeringsrådgivere, Magnus Selven, mener skremselspropagandaen har utspilt sin rolle, og at blikket nå er rettet mot presidentvalget i USA.

- Fondssparerne «bryr seg katten» om Brexit og Trump-spøkelset. Skulle Trump vinne valget, vil børsene helt sikkert stupe. Det vil likevel overraske meg stort om verden ikke fortsetter som før etter en måneds tid. Det har vært nok «ulv, ulv» nå. Ja, det svinger, men det virker som om småsparerne har slått seg til ro med at slik er det å være i aksjemarkedet, sier han i bankens juli-rapport.

- Typisk mønster

Turbulensen i kjølvannet av Brexit-avstemningen forsvant fort, og Selven viser til at at avkastningen i det globale aksjemarkedet faktisk har vært på hele åtte prosent siden avstemningen fant sted.

- Dette er et typisk mønster vi ser ved store hendelser. Det er usikkerheten som gjør markedet nervøst, og da kan det falle raskt. En ser ikke sjelden også en overreaksjon der markedet bruker litt tid på å tilpasse seg en ny situasjon, sier Selven.

Han påpeker at aksjemarkedet kort tid etter Brexit-avstemningen rettet fokuset mot resultatene for 2. kvartal, som har vært langt bedre enn ventet.

- Den beste måten å ta del i den langsiktige verdiskapningen i verden på er å investere i aksjemarkedet. Det er nemlig der verdens verdiskapning prissettes, fortsetter Selven.

10 mest kjøpte fond (netto) 

1. DNB Nordic Technology
2. Delphi Nordic
3. DNB Global Indeks
4. Holberg Triton
5. Forte Trønder
6. KLP Obligasjon 5 ÅR
7. Holberg Global
8. Alfred Berg Gambak
9. KLP Obligation Global II
10. Delphi Kombinasjon