Personlig økonomi

Bruker mer forbrukslån til bolig

Administrerende direktør Erik Jensen i Bank Norwegian tror kundene bruker en del av forbrukspengene til oppussing av bolig.

Kredittkort. Foto: NTB scanpix

Kredittkort. Foto: NTB scanpix

Artikkel av: Eline Hvamstad
29. oktober 2016 - 07.46

Det siste året har Bank Norwegian økt utlånene med 77 prosent til 21 milliarder kroner. De tre siste månedene anslår banken at den har fått 9000 nye norske kunder i måneden, skriver DN.

Ifølge avisen er selv Bank Norwegian-sjef Erik Jensen, overrasket.

– Det er helt utrolig at vi ni år etter oppstart og med en utlånsportefølje som nærmer seg ti milliarder kroner i det norske markedet klarer å levere en slik vekst, sa Jensen på en investorpresentasjon fredag morgen, skriver DN.

Han tror en stor del av pengene går til å finansiere oppussing av bolig og nye møbler.

Andre banker advarer mot at enkelte bruker pengene til å finansiere egenkapital i bolig, og at det kan gi alvorlige gjeldsproblemer. Kredittsjef Endre Jo Reite i Sparebank 1 SMN er en av dem.

Han forteller til avisen at i stikkprøver har banken avslørt at enkelte kunder har brukt forbrukslån til egenkapitalandel i boliglån.

– Omfanget er ikke stort, men det kan bli et stort problem for dem som velger å gjøre det. Oftest blir de avslørt fordi et stort kontantbeløp er på bordet i løpet av kort tid, sier Reite til DN.