Personlig økonomi

Høstferien blir strålende i Midt- og Vest-Norge

Høstferien står for døren for ti fylker. De fleste av dem vil få knallfint vær, ifølge meteorolog Frode Hassel. På Østlandet blir det ikke like strålende som det har vært denne uken.

Foto: Sara Johannessen / SCANPIX.

Foto: Sara Johannessen / SCANPIX.

Artikkel av: NTB
6. oktober 2016 - 15.28

Telemark, Hedmark, Rogaland, Hordaland, Møre og Romsdal, Nord-Trøndelag, Sør-Trøndelag og Sogn og Fjordane har høstferie i uke 41. De aller fleste vil få like fint vær som østlandsfylkene har hatt i løpet av sin høstferie denne uken.

– Knallfint

– Hele området fra Trøndelag og sørover vil få mye fint vær, sier meteorolog ved Meteorologisk institutt, Frode Hassel, til NTB. Flere steder vil det komme nattefrost, men likevel «brukbare» dagstemperaturer.

– Trøndelag og Møre og Romsdal vil definitivt få det mest stabile, fine været, mener Hassel.

På Østlandet, der mange skal tilbake på skolen mandag, er det muligheter for regn søndag og mandag. Utover neste uke blir det litt mer skyet enn det har vært denne uken.

Grått i nord

– Nord-Norge har hatt grått vær, men det ser ut til å bli lettere framover fra Bodø og nordover, med perioder med sol. I Troms skal det bli ganske fint over helgen, men det kan bli dårligere i midten av neste uke, forteller meteorologen.

Flere steder i Nord-Norge har hatt en rekordvarm høst. Blant annet ble det målt rekordhøye 18,5 grader i Nuvsvåg for to uker siden. Forrige uke ble det imidlertid sendt ut OBS-varsel om snø, sludd og vanskelige kjøreforhold i store deler av landsdelen.

Kaldere

– Temperaturene er fallende i det store og det hele. Det blir nok ikke nattefrost ved kysten, men litt inn i landet. Samtidig er det store lokale variasjoner, sier Hassel, og legger til at det fortsatt er nok futt i sola til å få plussgrader på dagen.

12. oktober, som i år faller på onsdag, snudde man tradisjonelt primstaven til vintersiden. To dager senere, 14. oktober, ble kalt Vinterdagen og den skulle forutsi hvordan været ville bli den kommende vinteren. (©NTB)