Personlig økonomi

Dobling

Nordmenn strømmer til aksjefond

Nordmenn strømmer til aksjefondene etter sommeren. Det har blitt investert dobbelt så mye de siste månedene som første halvår 2016.

Oslo Børs. Foto: NTB Scanpix

Oslo Børs. Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: NTB
5. oktober 2016 - 06.00

Ifølge Finansavisen viste Verdipapirfondenes forening i august en stor endring blant aksjefondskunder. I første halvdel av 2016 ble det satset 160 millioner kroner. Men i august måned alene eksploderte det med aksjeinvesteringer som nådde en halv milliard kroner.

– En trend er for tidlig å snakke om, men det er positivt at folk i større grad får opp øynene for aksjefond som plasseringsalternativ, sier Bernt S. Zakariassen i Verdipapirfondenes forening (VFF).

Nordnet, som bare rapporterer for sine kunder, så en satsing på 116 millioner kroner i første halvår. Plutselig i juli måned kom det inn 196 millioner kroner i aksjefond, 99 millioner i august og 190 millioner kroner i september

Investeringsøkonom i Nordnet Tom Hauglund sier at det er flere ting som spiller inn på denne trenden.

– OPEC ser ut til å samarbeide for første gang på to år, Norges Bank kommuniserer at det neppe blir noen renteendring i Norge før i 2019, og USA hevet ikke renten. Folk skjønner at rentenivået vil være lavt lenge, og oppsøker bedre alternativer. (©NTB)

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.