An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Personlig økonomi

Dobling

Nordmenn strømmer til aksjefond

Nordmenn strømmer til aksjefondene etter sommeren. Det har blitt investert dobbelt så mye de siste månedene som første halvår 2016.

Oslo Børs. Foto: NTB Scanpix

Oslo Børs. Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: NTB
5. oktober 2016 - 06.00

Ifølge Finansavisen viste Verdipapirfondenes forening i august en stor endring blant aksjefondskunder. I første halvdel av 2016 ble det satset 160 millioner kroner. Men i august måned alene eksploderte det med aksjeinvesteringer som nådde en halv milliard kroner.

– En trend er for tidlig å snakke om, men det er positivt at folk i større grad får opp øynene for aksjefond som plasseringsalternativ, sier Bernt S. Zakariassen i Verdipapirfondenes forening (VFF).

Nordnet, som bare rapporterer for sine kunder, så en satsing på 116 millioner kroner i første halvår. Plutselig i juli måned kom det inn 196 millioner kroner i aksjefond, 99 millioner i august og 190 millioner kroner i september

Investeringsøkonom i Nordnet Tom Hauglund sier at det er flere ting som spiller inn på denne trenden.

– OPEC ser ut til å samarbeide for første gang på to år, Norges Bank kommuniserer at det neppe blir noen renteendring i Norge før i 2019, og USA hevet ikke renten. Folk skjønner at rentenivået vil være lavt lenge, og oppsøker bedre alternativer. (©NTB)