Personlig økonomi

Over 500.000 frykter jule-baksmell

En undersøkelse viser at 16 prosent av befolkningen frykter dårlig råd i januar på grunn av høyt juleforbruk i desember.

Artikkel av: NTB
18. desember 2016 - 09.04

Spørreundersøkelsen er utført av Respons Analyse på oppdrag for Sparebank 1 og omtales i Aftenposten.

Den viser at 3 prosent av befolkningen i høy grad frykter dårlig råd i januar, mens 13 prosent til en viss grad frykter dårlig råd. Fire prosent sier de er usikre på hvordan juleforbruket påvirker økonomien i januar.

– Det er helt unødvendig at så mange mennesker skal bekymre seg for januarøkonomien på grunn av overdreven julehandel, dessuten er det selvpåført. Det låter kanskje som en festbrems, men det er mye klokt i det gamle ordtaket om å sette tæring etter næring, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i Sparebank 1.

1.009 personer deltok i undersøkelsen som ble utført elektronisk med et landsrepresentativt utvalg. (©NTB)