Personlig økonomi

Vi spiser mer kjøtt og mindre sukker

Nedgangen i kjøttforbruket i 2014 innvarslet ikke en ny trend. Nordmenn spiste mer kjøtt i fjor enn året før, viser en ny rapport fra Helsedirektoratet.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix.

Artikkel av: NTB
2. desember 2016 - 12.46

Samtidig går sukkerinntaket ned, framgår det av Helsedirektoratets rapport om utviklingen i norsk kosthold, som er en årlig statusrapport og presentasjon av kostholdet i Norge i året som gikk.

– Nordmenns kosthold er jevnt over ganske bra, sier divisjonsdirektør Linda Granlund i Helsedirektoratet.

Kosthold er sammen med røyking den viktigste risikofaktoren for utviklingen av ikke-smittsomme sykdommer som for eksempel hjerte- og karsykdommer, diabetes, kreft og kols, som på fagspråket kalles NCD.

NCD er ansvarlige for mer enn 80 prosent av alle dødsfall i Norge. (©NTB)