Personlig økonomi

Gladmelding om skattemelding

Dette har nok ikke mange vært klar over.

Fra i år heter det skattemelding, og ikke selvangivelse. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix.

Fra i år heter det skattemelding, og ikke selvangivelse. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
20. april 2017 - 15.50

Vi har flere ganger skrevet at fristen for å levere skattemeldingen (før: selvangivelsen) er 30. april.

Det stemmer ikke helt.

Skattedirektoratet bekrefter overfor Skattebetalerforeningen at årets leveringsfrist faktisk er 2. mai.

- Skattemeldingen for lønnstakere og pensjonister skal etter skatteforvaltningsforskriften § 8-2-3 leveres innen utgangen av april. I 2017 faller 30. april på en helgedag og det følger av skatteforvaltningsloven § 5-5, som henviser til Domstolsloven § 149, at det ikke regnes som for sent dersom du leverer 2. mai, skriver direktoratets pressesjef Merete Bergeland Jebsen i en e-post. 

De som ser at 30. april blir i tidligste laget, får dermed muligheten til en siste sjekk i 1. mai-helgen.

- Mange har nok ikke vært klar over denne muligheten som kom med de nye reglene. For dem som sliter med å rekke fristen, vil det være fint å benytte de ekstra dagene. Da trenger de heller ikke å søke om utsettelse, noe som ville forsinket skatteoppgjøret, sier fagsjef Rolf Lothe i Skattebetalerforeningen i en kommentar.