Personlig økonomi

Skandiabanken setter opp renten

Skandiabanken øker renten på sine kredittkort med drøye èn prosent. 

Foto: Skandiabanken.

Foto: Skandiabanken.

Artikkel av: John Inge Seljehaug
8. juni 2017 - 14.05

Fra og med 20. juni øker Skandiabanken renten på sine kredittkort fra 13,729 prosent til 14,634 prosent, opplyser banken ifølge nettstedet Dinero

DNB, Nordea og Danske Bank er blant storbankene som har økt gebyrer som valutapåslag og uttaksgebyrer i løpet av det siste året. Nå følger Skandiabanken etter som i tillegg til å øke renten på sine kredittkort, også øker valutapåslaget. 

Ifølge Skandiabanken skyldes renteøkningen lavere inntjening.

- Vi har latt renten på kredittkort være uendret siden 2013. Inntektsgrunnlaget til bankene fra kortbruk er fallende, og vi så oss nødt til å justere renten av den grunn. Vi har likevel en av markedets aller laveste renter på kredittkort, sier kommunikasjonsansvarlig Ole B. Larsen til Dinero. 

Banken øker samtidig valutapåslaget på både kredittkortet og debetkortet sitt. Det har tidligere ligget på 1,75 prosent, men fra og med 20. juni vil det nye valutapåslaget være 2 prosent for samtlige av Skandiabankens kort. 

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.