Personlig økonomi

Slik vil vi bruke skattepengene

Få orden på hverdagsøkonomien, betale ned på lån og reise er noe av det vi bruker pengene vi får igjen på skatten på.

penger lommebok.jpg

penger lommebok.jpg

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
13. juni 2017 - 10.11

- Mange prioriterer reiser når de får penger til overs. Når skattepengene tilbakebetales så blir det alltid et økt trykk på bestillingene, sier Ellen Wolff Andresen, markeds- og administrasjonssjef i Ticket Feriereiser, ifølge en pressemelding.

Tickets Sifo-undersøkelse viser at 21 prosent vil bruke skattepengene til å fylle hull i hverdagsøkonomien. 18 prosent nedbetaler på lån mens åtte prosent oppgir at de satser på flere eller dyrere reiser.  

- Tilbakebetalingen på skatten kommer, sammen med feriepengene, beleilig i begynnelsen av sommeren når mange lengter etter ferie og utenlandsreiser. I år er det et uvanlig stort trykk på bestillingene sydover (..), sier Wolff Andresen.

Kun et fåtall nordmenn ønsker å bruke pengene på annet forbruk som for eksempel klær, interiør eller biler. Heller ikke underholdning som kino, konserter eller restaurantbesøk lokker når skatten kommer.

Dette vil vi bruke skattepengene på:

1. Fylle andre hull i min hverdagsøkonomi, 21 prosent
2. Nedbetale lån, 18 prosent
3. Reise på flere eller dyrere reiser, 8 prosent
4. Renovere eller forandre hjemme, 7 prosent
5. Underholdning som kino, konsertert og liknende, 1 prosent
6. Restaurantbesøk, 1 prosent
7. Kjøpe nye klær, 1 prosent
8. Kjøpe ny bil, 1 prosent
9. Kjøpe interiør, 1 prosent
10. Kjøpe gaver, 0 prosent