Personlig økonomi

Søndagens aksjetips

Det er ikke mange skyer på den tekniske børshimmelen i øyeblikket. Kanskje det er en grunn til å være litt ekstra på vakt?

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix.

Artikkel av: Stein Ove Haugen
28. oktober 2017 - 17.56

Hovedindeksen endte uken med en oppgang på 0,84 prosent - opp fra 794,88 til 801,53 og ny all-time high.

Den siste måneden har hovedindeksen da steget 3,6 prosent, mens den er opp 17,2 prosent siden nyttår. De siste 12 månedene er den opp 26,5 prosent. Til sammenligning var oppgangen på 5,9 prosent i 2015 og 12,1 prosent i 2016.

805 og videre

Det skjedde ikke mye sist uke som endret det tekniske bildet på kort sikt, og for kommende uke gjelder det samme som forrige søndag. 

Den tekniske bakgrunnen for oppgangen har vi allerede redegjort for i søndagens aksjetips de siste søndagene, og det har ligget i chartene siden august at det kunne bli et skikkelig høstrally.

Bruddet på 795-nivået åpnet opp for oppgang til 805 og dermed er det litt å gå på til uken som kommer også.

Ved en eventuell korreksjon er det teknisk støtte i området 795-785. Neste tekniske støtte kommer på 780-nivået og 50-dagers glidende gjennomsnitt, og litt mer rett i underkant av 760-nivået. Sterkere teknisk støtte finner vi på 745 - 750.

Ny topp på 830?

Det er positive undertoner i RSI-chartet og samtidig er den fallende trendlinjen i toppen brutt. Og bruddet er blitt bekreftet. På kort sikt har derfor videre oppgang vært det mest sannsynlige. Og det ser det ut til at det fremdeles er.

Når det gjelder det videre potensialet har vi vært litt forsiktige. På tampen av sommeren skrev vi at den stigende trenden ga rom for oppgang forbi 800, kanskje opp mot 810 - 820 i løpet av det kommende halvannet året. 800 kom i hvert fall fortere enn det.

Etter konsolideringen, som har pågått siden hovedindeksen steg fra 750 til 790, kan fredagens nye toppnotering ha vært et signal om at hovedindeksen kan stige videre opp mot 830. Kanskje til og med i løpet av jule- og nyttårsrallyet.

Det forutsetter imidlertid at den stigende hovedtrenden holder og at den positive undertonen i RSI-chartet fortsetter.