Personlig økonomi

Forbrukerrådet sa nei til forliksforhandlinger med DNB

DNB ville forhandle om forlik med Forbrukerrådet for å stoppe et historisk gruppesøksmål, men rådet sa nei.

Artikkel av: NTB
3. november 2017 - 10.43

Det melder Dagens Næringsliv.

Forbrukerrådet har gått til sak med krav om at DNB betaler tilbake 690 millioner kroner til kunder som har investert i fond som skulle være aktivt forvaltet, til forskjell fra fond som kun følger børsen. Rådet mener banken ikke har gitt de 180.000 kundene den fondsforvaltning de har betalt for.

– Vi mener Forbrukerrådets påstander er grunnløse, og at resultatene våre viser det, men vi mener likevel det hadde vært ansvarlig for begge parter å finne en løsning utenfor rettssalen, sier DNBs informasjonsdirektør Even Westerveld.

Forbrukerrådets fagdirektør for finans Jorge Jensen sier deres mål er å få en prinsipiell avgjørelse.

– Selv om DNB i et forlik kan si at de vil endre sine vilkår for hva som er aktivt forvaltet fond, så vil jo ikke det ha noen betydning for andre aktører i bransjen. Det er det bare en dom som kan skaffe oss, sier Jensen til avisen.

Saken starter i Oslo tingrett 20. november.

(©NTB)