Personlig økonomi

Forbrukertiliten øker igjen

Etter to måneder med fall fra det som var høye nivåer, stiger forbrukertilliten igjen, viser undersøkelse. 

Artikkel av: Are  Strandli
24. november 2017 - 10.35
An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.

Forbrukertilliten (CCI) for Norge var 10,8 poeng i november etter en oppgang fra 9,1 i oktober, viser en måling gjennomført av Opinion.

Indeksen øker igjen etter to måneder med fall siden årsbeste i august som også var det høyeste tallet siden finanskrisen. 

Indeksen er hele 8,6 poeng høyere enn på samme tid i fjor.

- Det er først og fremst de to indikatorene som sier noe om tilliten til egen økonomi og landets økonomi kommende 12 måneder som bidrar til at forbrukertillitsindeksen øker i november. Begge disse delindeksene øker markant fra forrige måned, sier Henrik Høidahl, seniorrådgiver i Opinion

- Fallet i forbrukertillit som ble registrert i oktober kan skyldes reaksjoner på forslaget til statsbudsjettet ,der regjeringen legger opp til at de vil bruke mindre oljepenger fremover, itillegg til at vi kan se fallet i sammenheng med fallet i boligprisene. Vi kan heller ikke se bort fra at tillitsfallet i forrige måned skyldes tilfeldigheter, legger han til. 

November er måneden med nest høyest forbrukertillit i år, kun slått av august som var en svært bra måned. 

-Når det gjelder tilliten til egen økonomi, er det kun i august det er målt høyere tillit i år. Også tilliten til landets økonomi ligger i november godt over gjennomsnittet av de 11 målingene som er gjennomført i 2017. Det er flere som tror landets økonomi vil være bedre enn dårligere om 12 måneder. Den relativt høye forbrukertilliten som er målt de siste månedene gjenspeiler stadige meldinger om lysere økonomiske utsikter, forventninger om vekst, lav arbeidsledighet og optimisme i næringslivet, sier Høidahl

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.