An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Personlig økonomi

Søndagens aksjetips

Faren for et større fall er ikke over selv om det ble en liten oppgang sist uke.

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Artikkel av: Stein Ove Haugen
25. november 2017 - 23.51

Hovedindeksen steg 0,5 prosent sist uke, fra 796,14 til 800,32. Det endret imidlertid ikke det tekniske bildet.

Den siste måneden har hovedindeksen da steget 1,1 prosent, mens den er ned 2,7 prosent fra toppen. Siden nyttår er oppgangen på 17 prosent.

De siste 12 månedene er Oslo Børs opp 21,8 prosent. Til sammenligning var oppgangen på 5,9 prosent i 2015 og 12,1 prosent i 2016.

Korreksjonen

For to uker siden skrev vi at det hadde blitt utløst et par små salgssignal, da hovedindeksen falt under den lille, tekniske støtten på 815-nivået. Den brøt også en stigende trendlinje, noe som kunne bety at også 805-nivået kunne bli testet ganske fort. Vi la også til at om det skulle bli brutt var det kort vei ned til neste nivå på 795-785.

Vi skrev også at så lenge de positive undertonene i RSI-chartet holder trenger det ikke bli noe mer enn en forbigående korreksjon, men brytes den første stigende trendlinjen i RSI-chartet, og 50-nivået, kan det åpne for fall til bunnen i den stigende hovedtrenden. 

Den første stigende trendlinjen i RSI-chartet ble brutt, men RSI spratt litt opp igjen. Det samme gjorde hovedindeksen, etter å ha testet 795-nivået.

Den fallende trendlinjen i toppen av RSI-chartet varsler imidlertid muligheter for at korreksjonen fortsetter, og det er rom for at hovedindeksen kan falle tilbake til bunnen i trenden - ned mot 200-dagers glidende gjennomsnitt på rundt 755.

Det kan bli verre

Selv om det ble en liten oppgang forrige uke er faren for en ny nedtur kommende uke ikke over.

Korreksjonen kan fremdeles bli forbigående og en kjøpsmulighet, men det forutsetter at den lange positive undertonen holder. Blir den brutt kan det bli det første signalet om at oppgangen kanskje er over for denne gangen.

Det er teknisk støtte i området som hovedindeksen nå befinner seg i. Den begynner på 795-nivået og strekker seg ned til 785. Men skulle denne bli brutt er det ikke så mye teknisk støtte før ned mot 200-dagers glidende gjennomsnitt og bunnen i trenden.

Og ryker den positive undertonen kan det varsle at trenden også står i fare for å bli brutt. Da kommer 722-nivået innen rekkevidde også - ned 12 prosent fra toppen på 822 og knappe 10 prosent fra fredagens slutt.

Oppgang til nye høyder - opp mot 830 - forutsetter at den stigende hovedtrenden holder og at den lange positive undertonen i RSI-chartet fortsetter. 

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.