Personlig økonomi

Vil fjerne og erstatte kontantstøtten

Trine Skei Grande. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Trine Skei Grande. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Artikkel av: NTB
6. november 2017 - 06.06

Venstre ønsker å fjerne kontantstøtten og erstatte den med en ventestøtte. Ifølge partiet vil det gi rundt 6.600 barn billigere eller gratis barnehage.

I mandagens alternative statsbudsjett vil Venstre-leder Trine Skei Grande presentere forslaget om erstatningen av kontantstøtten med en ventestøtte. Den går ut på å gi 6.000 kroner i måneden for dem som står i kø for å få barnehageplass, skriver VG.

– Kontantstøtten bidrar til å holde noen av de barna som har størst behov for et slikt tilbud, utenfor barnehagen. Når vi nå bygger ut flere plasser, hever kvaliteten og reduserer prisen for familier med dårlig økonomi, faller grunnlaget for kontantstøtten bort, sier Grande til avisen.

Venstre vil bruke nærmere en milliard kroner på en omfattende pakke for barnefamiliene, blant annet gjennom å heve inntektsgrensen slik at flere familier faller inn under ordningen med reduksjon i foreldrebetalingen.

Partiet går også inn for å etablere 3.650 flere barnehageplasser, og ansette flere barnehagelærere.

– Samtidig setter vi av penger til gratis barnehage for barn på asylmottak, fortsetter partilederen.