Personlig økonomi

Søndagens aksjetips

Kommende uke kan startskuddet gå for et julerally på Oslo Børs. 

Citroën-fører Mikko Hirvonen i aksjon i sin DS 3

Citroën-fører Mikko Hirvonen i aksjon i sin DS 3

Artikkel av: Stein Ove Haugen
3. desember 2017 - 00.01

Hovedindeksen falt 0,2 prosent sist uke, fra 800,32 til 798,41. Det endret imidlertid ikke det tekniske bildet.

Den siste måneden har hovedindeksen da falt knapt 1,1 prosent, mens den er ned 2,9 prosent fra toppen. Siden nyttår er oppgangen på 16,8 prosent.

De siste 12 månedene er Oslo Børs opp 21,6 prosent. Til sammenligning var oppgangen på 5,9 prosent i 2015 og 12,1 prosent i 2016.

Julerally?

Det skjedde ikke noe sist uke som endret det tekniske bildet vesentlig, men det var en svakt positiv utvikling.

Det som da kan skje kommende uke er at RSI bryter tilbake gjennom 50-nivået og at hovedindeksen bryter tilbake opp gjennom sitt 50-dagers glidende gjennomsnitt. 

Det vil i så fall også bekrefte både den positive undertonen i RSI-chartet og den stigende trenden i hovedchartet.

Det kan i så fall også bli startskuddet for julerallyet.

I motsatt fall, hvis ikke RSI bryter 50-nivået - og hovedindeksen ikke bryter 50-dagers glidende gjennomsnitt, blir det straks mer usikkert. Da kan det bli testing av den tekniske støtten i området 795-785.

Det underliggende

For tre uker siden skrev vi at det hadde blitt utløst et par små salgssignal, da hovedindeksen falt under den lille, tekniske støtten på 815-nivået. Den brøt også en stigende trendlinje, noe som kunne bety at også 805-nivået kunne bli testet ganske fort. Vi la også til at om det skulle bli brutt var det kort vei ned til neste nivå på 795-785.

Selv om det bare ble en liten nedgang forrige uke er ikke faren for en ny nedtur kommende uke over. Og det er for tidlig å slå fast at den positive undertonen i RSI-chartet kommer til å holde. Men holder den kan det være et signal om at også den tekniske støtten i området 795 - 785 kan komme til å holde.

Korreksjonen kan dermed fremdeles bli forbigående og en kjøpsmulighet, slik vi også har antydet de siste ukene, men det forutsetter at den lange positive undertonen holder. Blir den brutt kan det bli det første signalet om at oppgangen kanskje er over for denne gangen.

Teknisk støtte

Den tekniske støtten begynner på 795-nivået og strekker seg ned til 785. Skulle denne bli brutt er det imidlertid ikke så mye teknisk støtte før ned mot 200-dagers glidende gjennomsnitt og bunnen i trenden.

Og ryker den positive undertonen i RSI-chartet kan det varsle at trenden også står i fare for å bli brutt. Da kommer 722-nivået innen rekkevidde også - ned 12 prosent fra toppen på 822 og knappe 10 prosent fra fredagens slutt.

Oppgang til nye høyder - opp mot 830 - forutsetter at den stigende hovedtrenden holder og at den lange positive undertonen i RSI-chartet fortsetter.