Personlig økonomi

– De som har opprettet aksjesparekonto til nå, er «menigheten»

- Nå starter jobben vår med å vekke dem som ikke er like aktive til å starte sparing, sier Trond Bentestuen i DNB.

Artikkel av: Øystein Byberg
23. januar 2018 - 13.35

I løpet av tre måneder er det opprettet 204.000 aksjesparekontoer i Norge, skriver DN. En fjerdedel av fondskundene til Sparebank 1-gruppen har valgt å opprette en slik konto.

– Det er flest eksisterende kunder som har valgt å opprette en slik konto. Det er de som ser potensialet for lønnsomhet på lang sikt. Det er nå jobben begynner. Vi tror at i år kommer den store stolleken til å begynne. Det vil si at kundene samler alle sine investeringer ett sted. Da er det viktig å ha en god løsning, sier leder for sparing og plassering i Sparebank 1, Una Mathisen, til avisen.

I overkant av 43.000 av DNBs kunder har opprettet aksjesparekonto og flyttet inn aksjefond, viser statistikk fra VFF. Desstuen har om lag 20.000 opprettet aksjesparekonto for enkeltaksjer, opplyser DNB.

– De som har opprettet aksjesparekonto til nå, er «menigheten» – de som har et aktivt forhold til sparing. Nå starter jobben vår med å vekke dem som ikke er like aktive til å starte sparing, sier Trond Bentestuen, ny leder av DNB Wealth Management, til DN.