Personlig økonomi

- Du blir ikke rik av å droppe Starbucks-kaffen - Slik gjør du det

Glem ideen om å droppe den dyre Starbucks-kaffen for å bli rik, mener milliardær.

Foto: NTB Scanpix/Shutterstock

Foto: NTB Scanpix/Shutterstock

Artikkel av: Martine Holøien
25. januar 2018 - 14.56

Mange gir tåpelige råd om å kutte kostnader som den daglige Starbucks-kaffen, men du blir ikke rik av det, mener milliardær Grant Cardone, ifølge CNBC.

For har du ikke inntekt, har du ingenting å spare. Ikke få noen til å tro at du kan bygge opp en formue av å droppe den daglige kaffelatten, sier milliardæren.

Er du seriøs om å bli rik, må du fokusere på inntekt. Øk inntekten din nok, og du vil kunne spare noe betydelig.

Fem tips som faktisk gjør deg rik:

  1. Invester i deg selv. Suksessrike mennesker investerer tid, energi, og penger til å forbedre seg selv. Cardone forteller at han investerte i et salgskurs da han var 25, noe som økte inntekten hans betraktelig.
  2. Finn den rette jobben. De rike er i stand til å komme inn i det rette selskapet der det er mulighet for vekst. Min salgsrepresentant Jarrod Glandt begynte å jobbe for meg for over syv år siden for 2.500 dollar i måneden, forteller Cardone. Likevel, han var på riktig vei. Han utviklet sine ferdigheter og var i stand til å øke inntekten sin flere ganger fordi han visste at jeg var ute etter å utvide. Mange mennesker ser bare etter en jobb. Du trenger en jobb, men du trenger også riktig kjøretøy. Selskaper lever av inntekter. Få provisjon i stedet for bare fastlønn, og du vil ha kontroll over hvor mye du tjener.
  3. Bli god på det du gjør. Forplikt deg til å bli god, ikke bare gjennomsnittlig. Enhver bransje kan være et smertefullt yrke for gjennomsnittlige ansatte og bunnspillere, men enormt givende for de som er gode. Cardone forteller at han aldri har møtt en som er god på det han/hun gjør som ikke var «all in» i arbeidet sitt.
  4. Få flere inntekter som er koblet til hverandre. Øk den inntekten du har for øyeblikket og legg til flere inntektsstrømmer. Finn måter du kan legge inn inntektsstrømmer på den jobben du allerede har. En av mine ansatte beviste hva han er god for, og nå jobber han også med folk som er tilknyttet meg, sier Cardone. - Han startet ikke en doughnut-butikk. Mange mennesker går fra en inntektsstrøm til en annen inntektsstrøm, noe som resulterer i to inntektsstrømmer som gjør ingenting.
  5. Spar opp 100.000 dollar (775.000 norske kroner), og invester resten. Hvis du bare har spart opp 10.000 dollar, eller 77.500 norske kroner, må du øke inntektene dine, slik at du kan spare mer. Når du kan tjene penger og spare, først da kan du begynne å tenke på å bli rik.