Personlig økonomi

Fjerner 2.322 gratis parkeringsplasser

Bane Nor setter nok en gang opp betalingsautomater for parkering på togstasjoner. I denne omgangen fjernes 2.322 gratis parkeringsplasser.

Foto hentet fra NRC Groups hjemmesider.

Foto hentet fra NRC Groups hjemmesider.

Artikkel av: NTB
9. februar 2018 - 14.45

For under én måned siden kunngjorde Bane Nor at de fjerner 1.500 gratis parkeringsplasser, og før jul i fjor ble det kjent at prisen på pendlerparkering i Oslo-regionen vil bli femdobbelt, skriver Nettavisen.

Nå er det 17 nye stasjoner, primært i Oslo-regionen, som får innført betaling for parkering. Det gjelder stasjonene Tangen, Nittedal, Frogner, Lindeberg, Spikkestad, Hokksund, Holmestrand, Sande, Skoppum, Stokke, Arna, Billingstad, Blommenholm, Hvalstad, Slependen, Vakås og Høn.

Prisen på parkering ved en stasjon vil variere fra 100 kroner til 860 kroner per måned, skriver avisen.

– Vi gjør dette for å sørge for at de som trenger å parkere ved stasjonen, faktisk får plass. Vi vil oppfordre folk som har anledning til det, til å bruke andre fremkomstmidler for å komme seg til stasjonen, sier Kristin Paus i Bane Nor Eiendom til Nettavisen.

Hun avviser at Bane Nor gjør dette for å tjene penger, men innrømmer at det er meningen at Bane Nor på sikt skal bli mer selvfinansiert.

(©NTB)