Personlig økonomi

Ikke handle hvitevarene på nett

Det er billigere i butikk. 

Kjøleskap. Foto: Scanpix.

Kjøleskap. Foto: Scanpix.

Artikkel av: Eline Hvamstad
22. februar 2018 - 08.23

Ifølge VG selger elektronikkgigantene Elkjøp og Power hvitevarer til samme eller lavere pris enn hva nettutfordrerne gjør.

- Våre priser skal være like. Det betyr at det ikke skal være noen forskjell på prisen om du handler på nett eller i butikk. Digitale prisskilt i butikkene gjør det enkelt å løpende endre og tilpasse prisene, sier kommunikasjonsansvarlig i Elkjøp, Madeliene Schøyen Bergly til avisen. 

Hun påpeker at konkurransen i markedet aldri har vært tøffere enn nå. 

En pristest fra Dine Penger viser at det å handle hvitevarer som kombikjøleskap, stekeovn, oppvaskmaskin, tørketrommel og vaskemaskin, i flere av tilfellene klart lønnet seg å kjøpe i butikk fremfor på nett. 

Forbrukerrådet sier til avisen at de mener butikken er vel så godt valg som nettbutikken. 

- Når man handler hvitevarer kjøper man ofte mer enn bare en var, noe som resulterer i at man fort kan få gode rabatter, dersom man spør, sier kommunikasjonsrådgiver Martin Skaug Halsos i Forbrukerrådet til VG.

Eksempelvis kostet en stekeovn fra Bosch 3.695 kroner på Elkjøp i butikk, mot 4.749 kroner på nettbutikken Whiteaway.